Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti FixServis.
14. januára 2024, 9:00
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie

Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie
Zdroj: Unsplash/ Wesson Wang
TECH APPLE MACBOOK MODERNÉ TECHNOLÓGIE
Uložiť Uložené

Možno robíš chyby, pre ktoré sa kvalita tvojej baterky výrazne znižuje.

Všímaš si, že v poslednom čase sa tvoj MacBook vybíja rýchlejšie ako obvykle? Potrebuješ ho mať často pripojený do siete a strácaš tak flexibilitu pri práci alebo štúdiu? Máme pre teba niekoľko praktických tipov, čo spraviť, aby ti vydržal slúžiť na jedno nabitie čo najdlhšie. Taktiež ti poradíme, ako zistíš, či už náhodou netreba batériu vymeniť za novú.

Ak je batéria MacBooku v dobrom stave, na jedno nabitie by mala poslúžiť aj viac ako 10 hodín. Pokiaľ je to v tvojom prípade citeľne menej, venuj pozornosť týmto veciam:

1. Používaj originálnu nabíjačku

Svoj MacBook nabíjaj pomocou originálnej nabíjačky Apple, ktorá spĺňa všetky požadované parametre. Lacné alternatívy nielenže predlžujú nabíjanie, ale môžu spôsobovať aj poškodzovanie baterky, čím znížia jej celkovú životnosť.

2. Uprav jas displeja

Jas obrazovky má zásadný vplyv na výdrž batérie. Ak nepotrebuješ, aby displej svietil naplno, zníž jeho jas na nižšiu úroveň. MacBook ti vďaka tomu vydrží na jedno nabitie fungovať aj o niekoľko desiatok minút dlhšie.

3. Odpoj nepotrebné príslušenstvo

Ak máš k MacBooku pripojené externé zariadenie, napríklad pamäťový disk, spotreba energie je väčšia. Ak príslušenstvo nepoužívaš, vždy ho odpoj.

4. Vypni nepoužívané aplikácie

Aplikácie bežiace na pozadí zbytočne zvyšujú spotrebu energie. Vypni všetky programy, ktoré práve nepotrebuješ, a výdrž tvojho MacBooku na jedno nabitie citeľne narastie.

5. Aktualizuj MacBook

Najnovšie verzie operačného systému prinášajú nielen zmeny v rámci bezpečnosti a funkcií, ale veľakrát prispievajú k celkovo efektívnejšiemu fungovaniu MacBooku. To sa odrazí aj na výdrži batérie.

fixservis
Zdroj: FixServis

6. Zapni si šetrič batérie

Keď si otvoríš nastavenia baterky na svojom MacBooku, môžeš si aktivovať režim slabej batérie. Režim ti vypne nepotrebné procesy na pozadí a upraví fungovanie MacBooku tak, aby bola spotreba energie čo najnižšia.

Zisti, či MacBook potrebuje novú baterku

Ak už máš za sebou vyššie spomínané opatrenia a batéria na tvojom MacBooku sa stále vybíja veľmi rýchlo, s veľkou pravdepodobnosťou je už nadmerne opotrebovaná. No žiadny strach. To neznamená, že si musíš kupovať nový notebook. Baterka sa dá vymeniť a následne bude tvoj MacBook opäť fungovať ako nový.

Medzi najčastejšie znaky, že MacBook potrebuje novú batériu, patria tieto:

  • tvoje zariadenie má už viac ako 5 rokov, respektíve baterka prežila vyše 1000 nabíjacích cyklov;
  • pomalé nabíjanie;
  • nadmerné zahrievanie pri používaní alebo nabíjaní;
  • neočakávané vypínanie notebooku po pár minútach používania.
fixservis, macbook
Zdroj: FixServis

Skontroluj zdravie batérie

Keď v hornom menu klikneš na ikonu batérie, zobrazí sa ti informácia o jej zdraví. Pokiaľ sa ti zobrazuje hláška „Replace soon“, „Replace now“ alebo „Service Battery“, baterku treba čo najskôr vymeniť za novú. Širokú ponuku batérií za výhodné ceny pre rôzne modely MacBook zoženieš v e-shope FixServis.

Batérie pre Macbook v e-shope FixServis
Domov
Zdieľať
Diskusia