Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2021, 13:28
Čas čítania 0:58
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg dnes oslavuje 18. narodeniny. Ideálnym darčekom by vraj bolo, keby sa ľudia viac starali o planétu

OSOBNOSTI GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

„Nikomu nehovorím, čo má robiť,“ tvrdí aktivistka v rozhovore pri príležitosti jej 18. narodenín.

Známa švédska environmentálna aktivistka Greta Thunberg dnes oslavuje 18. narodeniny. Pri tejto príležitosti hovorila o viacerých témach ako napríklad pokrytectvo niektorých známych celebrít, či je podľa nej nezodpovedné mať v tejto dobe deti, alebo aký je jej vysnívaný narodeninový darček.

Odporúčané
Aktivistka Greta Thunberg sa vracia do školy. Čo sa jej za rok mimo školských lavíc podarilo dosiahnuť? Aktivistka Greta Thunberg sa vracia do školy. Čo sa jej za rok mimo školských lavíc podarilo dosiahnuť? 25. augusta 2020, 17:47

Ako píše The Guardian, mladá aktivistka v rozhovore uviedla aj to, že si prestala kupovať nové oblečenie. Keď potrebuje niečo nové, opýta sa vraj jej známych, o ktorých vie, že majú veľa oblečenia, či náhodou niečo nevyraďujú. Oblečenie vraj kupuje len z druhej ruky.

Na jej narodeninovom zozname sa preto nenachádzajú žiadne limitované tenisky či iné drahé módne kúsky, ako v prípade jej rovesníkov. Nechce totiž podporovať odevný priemysel, ktorý vo veľkom znečisťuje životné prostredie.

Domov
Zdieľať
Diskusia