Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 11:02
Čas čítania 1:21
Adam Novosad

Vedľajšie účinky vakcíny od Pfizeru tromfne sprej do nosa aj Ibalgin. ŠÚKL zverejnil príbalový leták s detailmi

NEWS OČKOVANIE PFIZER SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Štátny ústav pre kontrolu liečiv sprístupnil kompletný príbalový leták ku vakcíne od Pfizeru.

Na Slovensku začalo očkovanie proti koronavírusu. V Nitre, Banskej Bystrici, Bratislave a Košiciach sa v nemocniciach nechávajú zaočkovať stovky zdravotníkov, pre ktorých vyhradili najväčšiu časť prvej dodávky takmer 5-tisíc dávok. 

Na internete sa o vakcínach medzitým rozšírilo množstvo dezinformácií a konšpiračných teórií. Štátny ústav pre kontrolu liečiv zverejnil príbalový leták k vakcíne od Pfizeru a BioNTechu, a tak sa k nemu vyrojilo viacero pozoruhodných reakcií. Slovákov zaujali najmä vedľajšie účinky.

Odporúčané
Vieme, čo všetko obsahuje vakcína proti koronavírusu od Pfizeru. Celé zloženie je verejne dostupné každému Vieme, čo všetko obsahuje vakcína proti koronavírusu od Pfizeru. Celé zloženie je verejne dostupné každému 23. decembra 2020, 14:14

Ako u každej vakcíny, ľudské telo na ňu môže reagovať viacerými spôsobmi. Výrobca preto v príbalovom letáku uvádza, aké vedľajšie účinky eviduje na  základe klinických testov, pričom u jednotlivých kategórií uvádza pravdepodobnosť, s akou sa u teba môže konkrétny príznak vyskytnúť.

Domov
Zdieľať
Diskusia