Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 13:33
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Rodina univerzitného profesora zotročila iba 8-ročné dievčatko, ktoré prišlo žobrať o chlieb. Teraz ju ako 46-ročnú vyslobodili

NEWS BRAZÍLIA
Uložiť Uložené

Moderné otroctvo je v Brazílii neustálym problémom, s ktorým sa úradom nedarí bojovať tak efektívne, ako by chceli.

Otroctvo síce mohli zakázať takmer všetky štáty sveta, ale neznamená to, že ľudia v zúfalých situáciách naďalej nepracujú zadarmo, pod nátlakom či strachom o vlastný život. V brazílskom štáte Minas Gerais sa úradom šťastnou zhodou okolností podarilo zachrániť 46-ročnú Madalenu Gordiano, ktorú jedna rodina zotročila vo veku ôsmich rokov, píše The Age.

Úrady ju našli v miniatúrnej izbe v byte, kde žila s rodinou, ktorá ju odmalička zneužívala na neplatenú prácu a dokonca ju prinútili vydať sa za staršieho príbuzného, aby mohli poberať jeho dôchodok aj po tom, čo raz zomrie. „Dávali jej najesť, keď bola hladná, ale všetky ostatné práva jej boli odobraté,“ skonštatoval inšpektor práce Humberto Camasmie.

Domov
Zdieľať
Diskusia