Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 20:31
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Vicepremiér Holý nechce povedať, či pricestoval z Británie s negatívnym PCR testom. Medzitým sa nakazili premiér aj ministri

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Štefan Holý pricestoval zo Spojeného kráľovstva, kde sa začal šíriť zmutovaný a zrejme nákazlivejší koronavírus.

V Spojenom kráľovstve situáciu pred Vianocami komplikuje zmutovaný koronavírus, ktorý sa šíri o 70 percent rýchlejšie ako bežná variácia vírusu. Slovensko zastavilo s Veľkou Britániou letecké spojenie a od 21. decembra musia všetci navrátilci z tejto krajiny podstúpiť klasickú 10-dňovú domácu karanténu namiesto preukazovania sa negatívnym PCR testom, ktorým sa karanténe vyhli, informuje Denník N.

Medzitým sa v priebehu minulého týždňa nakazili koronavírusom viacerí predstavitelia vlády na čele s premiérom Igorom Matovičom. Otázkou zostáva, akú úlohu v tejto situácii zohral Štefan Holý, ktorý bol rovnako testovaný pozitívne.

Vicepremiér Holý nechce povedať, či pricestoval z Británie s negatívnym PCR testom. Medzitým sa nakazili premiér aj ministri
Zdroj: TASR

Holý sa pred necelými desiatimi dňami vrátil z návštevy rodiny práve vo Veľkej Británii, kde sa vybral na súkromnú cestu. Keď sa ho teraz médiá vypytovali, či sa domov vrátil s negatívnym PCR testom, vďaka čomu sa mohol vyhnúť karanténe, tak na otázky priamo neodpovedal.

V karanténe pritom rozhodne nebol, pretože sa zúčastnil rokovania vlády a dokonca Slovákom oznamoval, ako bude vyzerať vianočný lockdown. Nariadenia hygienikov podmieňujú návrat z Veľkej Británie negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Odporúčané
Adela Vinczeová varuje Slovákov: Nakazila som svojich rodičov, teraz otca previezli do nemocnice. Ten predtým koronu spochybňoval Adela Vinczeová varuje Slovákov: Nakazila som svojich rodičov, teraz otca previezli do nemocnice. Ten predtým koronu spochybňoval 22. decembra 2020, 17:25

„Môžem Vás ubezpečiť, že vždy postupujem v súlade s platnou legislatívou a osobitne vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky...“ odkázal Holý novinárom. Neodpovedal tak priamo, či negatívnym testom disponoval alebo nedisponoval.

Holý sa obhajuje tým, že o svojich súkromných cestách informoval svojich najbližších spolupracovníkov vo vláde, ale minister hospodárstva Richard Sulík, vicepremiérka Veronika Remišová či minister vnútra Roman Mikulec skonštatovali, že o takýchto súkromných výletoch nevedeli.

Domov
Zdieľať
Diskusia