Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2020, 15:07
Čas čítania 1:05
Miriam Rumanková

Vladimír Krčméry tvrdí, že lockdown má zmysel len v kombinácii s plošným testovaním

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO LOCKDOWN SLOVENSKO VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Na Slovensku vraj hrozí časť talianskeho scenára a nedostatok zdravotníkov.

Kombinácia plošného testovania na nový koronavírus a prísne opatrenia sú východiskom z pandémie. Samotné testovanie či samotný lockdown nestačí, uviedol to odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry v nedeľnej diskusnej relácii na televízii TA3 V politike.


„Keď sa pozriete na scenáre zo sveta, tak kombinácia oboch opatrení funguje,“  skonštatoval Vladimír Krčméry. Každá karanténa má byť podľa neho pred ňou alebo po nej sprevádzaná plošným testovaním. To by sa ale nemuselo aplikovať na celú krajinu, no len na problémový okres či na „veľkú bublinu“ ľudí.

Odporúčané
Za sobotu na Slovensku pribudlo 2 061 nových infikovaných. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 45 ľudí Za sobotu na Slovensku pribudlo 2 061 nových infikovaných. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 45 ľudí 20. decembra 2020, 10:02


Krčméry povedal, že zákaz vychádzania je prísne opatrenie. Ľudia by počas sviatkov mali dôsledne dodržiavať svoje bubliny: „Jediný problém, ktorý nám teraz hrozí, sú rodinné veľké oslavy. Tie bude možné robiť len v malej bubline a za celé obdobie trikrát.“

Domov
Zdieľať
Diskusia