Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2020, 6:55
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Lamborghini ukázalo jedno-kusovú špecialitku bez čelného okna. Má 770 koní a môže na bežné cesty

Lamborghini ukázalo jedno-kusovú špecialitku bez čelného okna. Má 770 koní a môže na bežné cesty
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.lamborghini.com/english/latest-news/all/lamborghini-sc20--the-unique-open-top-track-car-by-squadra-corse/s/442e4168-65cf-4096-897b-16456127ebf9" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lamborghini.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Ide o výtvor z dieľne pretekárskej divízie.

V prípade talianskeho Lamborghini sa už dlho stretávame s divíziou Sqadra Corse, ktorá má na starosti pretekárske špeciály určené pre rôzne okruhové série. Z času na čas sa ale stane, že na scénu uvedie aj cestný automobil. Samozrejme, bavíme sa o exkluzívnom počine na mieru, no a práve takým je aj nové Lamborghini SC20.

Za označením SC20 sa schováva práve názov divízie Sqadra Corse a rok uvedenia špecialitky. Ako iste tušíš, pokiaľ ide o kúsok ako taký, pod jeho vcelku kontroverzným kabátom sa schováva známy Aventador. Najzásadnejším rozdielom, okrem úplne nových tvarov, je absencia nielen samotnej strechy, ale aj čelného okna. Miesto neho je vpredu len malý veterný štít. 

dsad
Zdroj: media.lamborghini.com

Zadné partie pripomínajú nielen model Sián, ale aj niekdajší slávny model Countach. Naopak, masívny zadný difúzor a široký spojler odkazuje na model SC18 spred dvoch rokov. O obutie sa starejú pneumatiky Pirelli PZero Corsa, ktoré obopínajú 20, respektíve 21" disky. To, že prakticky ide o prekapotovaný Aventador, naznačuje práve interiér, kde je dobre známa palubná doska. Medzičasom však ešte početnejšie vsádza na karbónové vlákna.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Stalo sa už akýmsi zvykom, že to, čo sa nachádza pod kapotou, nás už nemá ako veľmi prekvapiť. Aj tu sme totiž svedkami atmosférickej, 6,5-litrovej V12-ky z Aventadora. Výkonnostne sme presnejšie na úrovni 566 kW / 770 koní a 720 Nm. Sila už tradične putuje na všetky štyri kolesá prostredníctvom 7-stupňovej sekvenčnej prevodovky.

Bližšie technické či rýchlostné parametre zverejnené neboli, vieme ale to, že opäť vznikne len jeden exemplár. Ten je odpoveďou na dopyt priamo zo strany istého zákazníka, ktorý si dal tento kúsok vyrobiť. I keď sa tak možno nemusí zdať, SC20-ka má cestnú homologizáciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia