Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 13:15
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Alfa Romeo oprášilo slávne označenie Ti. Hrdiť sa ním po novom môže 280-koňové Stelvio

Alfa Romeo oprášilo slávne označenie Ti. Hrdiť sa ním po novom môže 280-koňové Stelvio
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/uk-en/alfa-romeo/press/alfa-romeo-introduces-new-stelvio-veloce-ti-for-my21" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Nové Stelvio Veloce Ti zastúpi vrcholnú štvorvalcovú verziu.

Automobilka Alfa Romeo sa v súčasnosti spolieha výhradne na dva dôležité piliére portfólia. Prvým z nich je sedan Giulia a druhým SUV pod názvom Stelvio. Oba počiny zatiaľ nenaplnili očakavané predaje, Taliani sa ale aj napriek tomu nevzdávajú.

 
Po nedávnej veľmi decentnej modernizácii sa totiž ponuka verzií športovo strihnutého SUV rozrastá o úplne novú ostrejšiu verziu. K názvu Veloce pridáva ikonické označenie Ti, teda Turismo Internazionale. Novinka sa v rámci portfólia tým pádom začleňuje pod vrcholné Quadriofoglio, od ktorého si však niekoľko detailov predsa len prevzala.

Alfa Romeo oprášilo slávne označenie Ti. Hrdiť sa ním po novom môže 280-koňové Stelvio
Zdroj: www.media.fcaemea.com

Jedným z nich je zadný nárazník s výraznejším difúzorom, miesto štvorice koncoviek výfuku sa ale vzadu objavujú dva masívne výfuky. Veloce Ti stojí na špecifických, až 21” diskoch, pričom viaceré prvky nárazníkov aj plastové lišty blatníkov sú vo farbe karosérie.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40


Nové Stelvio Veloce Ti však rozpoznáš najmä podľa čiernych doplnkov - maska, lišty okolo okien či samotné plakety na karosérii. Nemalú inšpiráciu z top vyhotovenia evidujeme aj v interiéri, kde sa nasťahovali karbónové dekóry, športové sedadlá čalúnené Alcantarou či veľké hliníkové pádla pod volantom. 

 
Pod kapotou novinky sú na výber výhradne dve motorizácie. Naftový 2,2-litrový štvorvalec MultiJet s výkonom 154 kW / 210 koní alebo 2-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 206 kW / 280 koní a 400 Nm. Vďaka nemu dokáže Stelvio akcelerovať na stovku za približne 5 a pol sekundy. V oboch prípadoch sú agregáty spárované s 8-stupňovým automatom a pohonom všetkých kolies Q4. Ceny zatiaľ nepoznáme, prvé kusy by sa však mali objaviť už začiatkom budúceho roka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia