Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 13:01
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Porovnanie GTA V a Cyberpunk 2077: 7-ročná hra od Rockstar má lepšiu umelú inteligenciu

TECH CYBERPUNK 2077
Uložiť Uložené

Cyberpunk 2077 rozhodne nie je žiadne terno.

Cyberpunk 2077 je stále témou číslo jeden. Pár dní po vydaní je Youtube plný rôznych analýz a porovnaní s inými hrami, medzi ktorými zaujme najmä porovnanie s GTA V.

Je jasné, že celkové grafické spracovanie, tiene, textúry, nasvietenie a podobne je značne lepšie pri Cyberpunku. Nakoniec, GTA V vyšlo pred 7 rokmi ešte na PS3 a Xbox 360 (tiež stále nechápeš, ako to v Rockstar Games dokázali?).

Avšak, je niečo, čo GTA V zvládlo lepšie. Konkrétne ide o AI NPC, teda umelú inteligenciu nehrateľných postáv (napríklad ľudia na ulici či v autách). Bližšie si to rozoberieme v našej recenzii pre Cyberpunk, no ľudia v novinke sa správajú ako v 10-ročnom titule. Prebieha zločin, a tak sa skrčia na zem. Zrazíš ich, utečú 20 metrov a znova sa v strede cesty skrčia na zem.

Ďalšie porovnania si môžeš pozrieť vo videu nižšie. Maj ale na pamäti, že ľudia sú v Night City zvyknutí na strieľanie a zločiny, takže ich to nerozruší až tak ako civilistov v GTA V. Aj tak sa ale dajú nájsť situácie, kedy sa správajú dosť hlúpo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia