Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2020, 8:02
Čas čítania 0:49
Martin Mičuda

BMW a Mercedes-Benz na chvíľu odložili konkurenčný boj. V predvianočnej kampani volajú po solidarite v ťažkých časoch

BMW a Mercedes-Benz na chvíľu odložili konkurenčný boj. V predvianočnej kampani volajú po solidarite v ťažkých časoch
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/slovak/article/detail/T0322391SK/dr~%20me-spolu-%20-bmw-ag-a-mercedes-benz-mn%20chov-v-spolo%20nej-reklamnej-kampani-pre-solidaritu-v-ea~k%20ch" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Zámerom je v týchto obzvlášť ťažkých časoch podporiť lokálnych podnikateľov.

Nemecké prémiové automobilky BMW a Mercedes-Benz sú pre seba najúhlavnejšími konkurentmi. Aj napriek tomu nám však už neraz ukázali, že si dokážu navzájom nielen uťahovať, ale aj si vzájomne si pogratulovať.

Pripomeňme tak gratuláciu k 100. výročiu značky BMW, či naopak, keď si Dieter Zetsche po odchode z vedenia Daimleru vyslúžil vtipnú reklamu, ktorou mu Mníchovčania vzdali hold. 

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Predvianočný čas prináša ďalšie prekvapenie. Obaja celosvetoví prémioví konkurenti sa veľmi ochotne dohodli na spolupráci. Za desiatym okienkom adventného kalendára mníchovského predajcu Mercedes-Benz totiž žiari prekvapivo model BMW iX3. Naopak, súčasťou vianočnej výzdoby v priestoroch BMW Welt je konkurenčný model Mercedes-Benz EQC 400.

Podnet na takúto automobilovú výmenu medzi dvoma konkurentmi z prémiového segmentu vzišiel zo spoločného želania. Jeho zámerom je v týchto obzvlášť ťažkých časoch podporiť lokálnych podnikateľov v Mníchove a vyslať v bavorskom hlavnom meste signál na spolupatričnosť a súdržnosť. Mottom akcie je "Držíme spolu", ktorým sa už viac ako 100 rokov riadia ako v Mníchove sídliaca automobilka BMW aj mníchovský predajca Mercedes-Benz. 

Nadrozmerný adventný kalendár, na ktorý sa premení sklenené priečelie mníchovského predajcu Mercedes-Benz je už akousi tradíciou. Tento rok sa, sa tak deje už 18. raz. Na rozdiel od minulosti sa však za 24 okienkami adventného kalendára prezentujú modely BMW.

Domov
Zdieľať
Diskusia