Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. decembra 2020, 18:17
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

16-ročný chlapec vďaka Fortnite zarobil vyše 500 000 €. Matka ho v hraní naplno podporuje

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Podpora od rodičov je pre dieťa veľmi dôležitá.

Matka 16-ročného Benjyho Fisha je vysnívaným rodičom každého tínedžera, ktorý miluje hranie počítačových hier. Benjy žijúci v anglickom Sunbury si buduje úspešnú kariéru v e-sporte a vďaka hraniu Fortnite si doposiaľ zarobil už £ 500 000, čo je v prepočte 543 935 €. Tie sa pritom rozhodol neminúť, ale poctivo ušetriť na to, aby svojej rodine kúpil nový dom.

S kariérou profesionálneho hráča začal ešte len v 15. rokoch, informuje LadBible. Jeho matka menom Anne si uvedomuje, že pri vysedávaní za počítačom nezabíja svoj voľný čas, a tak ho plnohodnotne podporuje. Svojím prístupom chce ostatných rodičov presvedčiť, že hranie hier môže mať pre deti aj pozitívne stránky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Benjy (@benjyfishy)

Benjy hraním hier strávi zhruba 12 hodín denne. Anne sa preto stala v podstate jeho manažérkou, ktorá dozerá na rozloženie synovho času. Okrem Fortnite sa musí plnohodnotne venovať učeniu (dokonca mu kvôli tomu najala súkromného učiteľa) a zároveň nezabúdať na udržiavanie fyzickej aktivity.

Ako to všetko dokáže mladý chlapec vlastne stíhať? Jeho matka tvrdí, že mnohé turnaje prebiehajú až večer alebo počas noci, a tak mu zostáva čas aj na iné povinnosti. Súkromnému učiteľovi dajú vždy vopred vedieť, kedy sa konajú herné turnaje. „Myslím, že na hráčov musíme nazerať tak ako na ašpirujúcich hercov, ktorí sú tiež častokrát vzdelávaní doma,“ povedala Benjyho mama. Chlapcov Instagram momentálne sleduje viac ako 2,3 milióny užívateľov.

Odporúčané
Aký tablet pre rodičov, aby mohli chodiť na Facebook bez okuliarov Aký tablet pre rodičov, aby mohli chodiť na Facebook bez okuliarov 5. decembra 2020, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia