Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2020, 15:00
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

VIDEO: Marian Kotleba blokoval rečnícky pult, museli ho vykázať zo sály. Premiér je psychopat, kričal v parlamete

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Poslanci počas Kotlebovho výstupu kričali „Vypnite ho!“. Po tom, čo mu Grendel vypol mikrofón, sa v pléne ozval hlasný potlesk.

V pléne Národnej rady počas stredajšieho hlasovania o rozpočte došlo k teatrálnemu vystúpeniu Mariana Kotlebu, ktorý obsadil rečnícky pult a aj po opakovaných výzvach ho odmietal opustiť. Neustúpil ani po prerušení rokovania.

Odporúčané
Extrémisti z ĽSNS obsadili rečnícky pult kvôli Matovičovi: Nenapínajte svaly, nie sme vo fitku, odkázal im Gábor Grendel Extrémisti z ĽSNS obsadili rečnícky pult kvôli Matovičovi: Nenapínajte svaly, nie sme vo fitku, odkázal im Gábor Grendel 24. júla 2020, 8:00

Podpredseda NR SR Gábor Grendel ho preto vykázal z rokovacej sály. Doplnil, že na hlasovaní môže byť prítomný. Šéf ĽSNS namietal zadĺženie štátu prijatím rozpočtu. Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) počas toho odišiel z miesta určeného pre premiéra a sadol si k poslancom OĽANO. Kotleba ho za to kritizoval.


Poznamenal, že ignoruje NR SR a nazval ho psychopatom. Premiér na to nereagoval. Keďže Kotleba neustúpil od pultu ani po prestávke, Grendel ho vykázal zo sály. Poslanci počas Kotlebovho výstupu kričali „Vypnite ho!“. Po tom, čo mu Grendel vypol mikrofón, sa v pléne ozval hlasný potlesk.

Rovnako vyzval premiéra na návrat na svoje miesto aj nezaradený poslanec Ján Podmanický, ktorý predložil v tomto smere aj procedurálny návrh. Zdôraznil, že zákon roka si zaslúži byť prijatý s elementárnou slušnosťou. Plénum jeho návrh odmietlo.

Video teatrálneho výstupu Kotlebu nájdeš TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia