Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. decembra 2020, 20:04
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

Ústredný krízový štáb schválil lockdown. Viac chcú povedať až v stredu

NEWS IGOR MATOVIČ LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády neoznámil, na čom sa Ústredný krízový štáb dohodol.

Zasadnutie Ústredného krízového štábu v bratislavskom hoteli Bôrik sa skončilo, ale predseda vlády Igor Matovič odmietol informovať o tom, na čom sa jeho členovia dohodli.

Novinári, ktorí na výsledky rokovania čakali dlhé hodiny, sa všetkých odchádzajúcich členov Ústredného krízového štábu vypytovali, či sa dohodli na lockdowne. Nakoniec dohodu potvrdil až minister vnútra Roman Mikulec, ale aj on odmietol povedať, kedy, v akej forme a akom rozsahu lockdown počas vianočných sviatkov prebehne.

Odporúčané
Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych 8. decembra 2020, 14:26

Predseda vlády Igor Matovič nechcel novinárov o záveroch zasadnutia informovať z dôvodu, že chce najskôr o situácii oboznámiť ministrov na zajtrajšom zasadnutí vlády. Viac informácií o lockdowne sa tak dozvieme až v stredu.

V utorok poobede sa médiami prehnali správy, že na Ústrednom krízovom štábe sa rokuje o viacerých možnostiach lockdownu, medzi ktorými mala byť aj alternatíva lockdownu od 16. či 18. decembra s následným plošným testovaním počas posledného víkendu pred Vianocami. Zatiaľ tak nevedno, či vyhral tento návrh, alebo sa štáb dohodol na rozdielnej forme.

Odporúčané
Vianočný lockdown možno čaká ľudí na Slovensku už od budúceho týždňa. Od 16. decembra by mohli natvrdo ostať všetci doma Vianočný lockdown možno čaká ľudí na Slovensku už od budúceho týždňa. Od 16. decembra by mohli natvrdo ostať všetci doma 8. decembra 2020, 14:32
Domov
Zdieľať
Diskusia