Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 9:08
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

VIDEO: Takto nabehli desiatky ozbrojených kukláčov do Haščákovej Penty

NEWS PENTA VIDEO
Uložiť Uložené

Televízia JOJ získala exkluzívne zábery z priestorov DigitalParku.

Približne 50 kukláčov nabehlo v utorok do sídla finančnej skupiny Penta, kde zadržali jedného z partnerov Jaroslava Haščáka. Zároveň ho obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí. 

V uplynulých dňoch súd rozhodol, že Jaroslav Haščák bude stíhaný väzobne. Existuje totiž podozrenie, že by mohol ovplyvňovať svedkov. Rozhodnutie je neprávoplatné. V prípade odvolania bude rozhodovať Najvyšší súd, oligarcha však zostane až do jeho rozhodnutia vo väzbe. 

Odporúčané
Robert Fico: Haščák o mne môže polícii povedať len to, či to bola normálna alebo diétna kola Robert Fico: Haščák o mne môže polícii povedať len to, či to bola normálna alebo diétna kola 2. decembra 2020, 11:49

TV Joj získala exkluzívne zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré zachytávajú, ako vyzeral začiatok zásahu polície. DigitalPark obsadili ozbrojené zložky ešte pred zotmením, a tak je možné vidieť aj ich príchod priamo do budovy. Zábery zachytávajú aj to, ako následne čakajú na chodbe a niektorých zamestnancov posielajú preč.

 

Dôvodom väzby Jaroslava Haščáka je kauza Gorila. Týka sa spôsobu, akým sa bývalý šéf skupiny PENTA k nahrávke dostal. Obvinili ho, že mu mal bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš odovzdať nahrávku z bytu na Vazovovej ulici za necelých 200-tisíc eur vo forme úplatkov. Nahrávku, ktorá môže dokazovať korupciu na najvyšších miestach, mala mať k dispozícii len Slovenská informačná služba. 

Jaroslav Haščák sa medzičasom vzdal všetkých výkonných funkcií a riadenia finančnej skupiny. Ostáva však jej spolumajiteľom.

Domov
Zdieľať
Diskusia