Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2020, 11:49
Čas čítania 2:08
Viktor Kniš

Robert Fico: Haščák o mne môže polícii povedať len to, či to bola normálna alebo diétna kola

NEWS JAROSLAV HAŠČÁK ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Šéf opozičnej strany SMER-SD je jedným z hlavných aktérov kauzy Gorila, ktorá je predmetom trestného stíhania Jaroslava Haščáka.

V utorok popoludní Národná kriminálna agentúra zasahovala v sídle finančnej skupiny Penta. Jedného z partnerov Jaroslava Haščáka zároveň polícia zadržala a obvinila z korupcie a prania špinavých peňazí. 

Dôvodom zadržania Jaroslava Haščáka je kauza Gorila. Týka sa spôsobu, akým sa finančník k nahrávke dostal. Konkrétne ho obvinili z toho, že mu mal bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš odovzdať nahrávku z bytu na Vazovovej ulici za sumu necelých 200-tisíc eur. 

Na nahrávke je okrem iného počuť aj hlas podobný Robertovi Ficovi, ako si pýta „obyčajnú Colu“.  Šéf Smeru a Jaroslav Haščák sa podľa prepisov aj zvukovej nahrávky, ktorej autenticita zatiaľ nebola potvrdená, údajne bavili o politike aj o zdravotníctve. 

Odporúčané
„Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? „Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? 16. októbra 2019, 16:19

Robert Fico: Nikomu neželám, aby šiel do väzby, neželám to ani pánovi Haščákovi

„Nebudem komentovať ani Haščáka, pretože netuším, o čo ide. Prosim vás, ten prípad je starý 14 rokov, to čo hľadali v tej budove? Počítače?,“ pýtal sa na tlačovej konferencii rečnícky Robert Fico. Podľa neho bola prítomnosť ozbrojených policajtov „nezmysel“ a finančná skupina Penta už nedisponuje technikou, ktorá by bola relevantná pre tento prípade. 

Domov
Zdieľať
Diskusia