Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2020, 19:01
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Petra Vlhová opäť boduje! Vyhrala paralelný obrovský slalom

NEWS LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes podvečer sme Petre fandili počas paralelného obrovského slalomu.

V rakúskom lyžiarskom stredisku Lech Zürs vo štvrtok o 17:45 začala vyraďovacia fáza paralelného slalomu žien počas Svetového pohára v lyžovaní. Oči sme s nádejou upierali na slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú, ktorá už minulý týždeň zažiarila.

Odporúčané
Podsvetie v Žiline zabilo pri explózii telefónnej búdky 3 civilistov. Matka 21-ročnej obete gangstrom podala ruky a odpustila im Podsvetie v Žiline zabilo pri explózii telefónnej búdky 3 civilistov. Matka 21-ročnej obete gangstrom podala ruky a odpustila im 26. novembra 2020, 14:30

Druhé jazdy Vlhová vyhrávala doslova o stotiny

Vo fínskom Levi podala fantastický výkon, keď najprv nekompromisne vyhrala prvé a neskôr aj druhé kolo. Momentálne je na čele predbežného rebríčka Svetového pohára, na druhom mieste je zatiaľ Michelle Gisinová, ktorej chýba 85 bodov.

V obrovskom slalome šla najskôr vo dvojici proti Adriane Jelínkovej z Holandska, prvú jazdu však prehrala. Jelinková mala náskok 16 stotín. Druhú jazdu však dotiahla a v záverečnej časti len veľmi tesne predbehla Jelinkovú o minimálny rozdiel 0,04 sekundy.

Prvý štvrťfinálový súboj si Vlhová strúhla s Federicou Brignoneovou. Talianka nad našou lyžiarkou vyhrala vo veľmi tesnom finiše s náskokom dvoch stotín sekundy. V druhej jazde opäť nečakane predbehla súperku o štyri stotiny sekundy.

V semifinále nastúpila proti Švédke Sare Hectorovej, ktorá Vlhovú predbehla o 0,11 sekundy v prvej jazde. V druhom kole však Hectorovú predbehla o jedinú stotinu sekundy, zakaždým boli jej druhé jazdy teda úspešnejšie. Po tomto semifinálovom výsledku jej aj v najhoršom prípade hrozilo „len“ druhé miesto.

Odporúčané
Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé 28. februára 2024, 11:21

O prvý stupienok na pódiu zabojovala Vlhová vo finálovom dueli proti Američanke Paule Moltzanovej. V prvej jazde na modrej dráhe Vlhová predbehla súperku o 0,21 sekundy. V dramatickej druhej jazde však naša lyžiarka vyhrala, Moltzanová krátko pred finišom spadla. Stala sa tak víťazkou obrovského paralelného slalomu. Na treťom mieste sa umiestnila Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska.

„Neviem, čo mám povedať. Bolo to úžasné. Po celý čas som sa vždy sústreďovala na konkrétnu jazdu. Šla som na to krok za krokom a napokon som vyhrala!“ povedala pri krátkom rozhovore po poslednej jazde.

Domov
Zdieľať
Diskusia