Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2020, 20:41
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Ruská vakcína Sputnik V bude dvakrát lacnejšia ako jej konkurenti. Maďari ju už testujú, aj keď ju neschválila Európska únia

NEWS RUSKO SPUTNIK V VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Z Ruska prichádzajú správy o tom, že vakcína Sputnik V bude konkurovať najmä cenou.

Rusko svojej vakcína proti koronavírusu Sputnik V naplno dôveruje. Aj preto tamojšie úrady pripravujú jej masovú výrobu, ktorá má slúžiť na pokrytie dopytu zo zahraničia. Ruský fond priamych investícií oznámil, že cena vakcíny Sputnik V podlezie na zahraničných trhoch hranicu 10 dolárov za jednu dávku, vďaka čomu by mala konkurovať zahraničným alternatívam, informuje TA3.

Zo Sputnika V chcú Rusi v budúcom roku vyrobiť viac ako 1 miliardu kusov určených len pre zahraničné trhy, pričom dvojitá dávka potrebná na vytvorenie účinnosti nad 90 percent vyjde záujemcov na menej ako 20 dolárov.

Fond priamych investícií vyhlásil, že v porovnaní s konkurenčnými vakcínami od Pfizeru alebo Moderny bude Sputnik V dvakrát či dokonca viackrát lacnejšia.

Domov
Zdieľať
Diskusia