Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2020, 17:18
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Na ústrednom krízovom štábe museli o masívnom plošnom testovaní hlasovať dvakrát. Prvý Matovičov návrh neprešiel

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič v pondelok večer po rokovaní ústredného krízového štábu povedal, že tam schválili plošné testovanie. Predchádzali mu však dve hlasovania.

Igor Matovič po včerajšom prerušenom rokovaní ústredného krízového štábu povedal novinárom, že naplánovali ďalšie 3 kolá celoplošného testovania na na Slovensku.

Chcú použiť 8 miliónov antigénových testov a prvé najmasívnejšie kolo by sa mohlo konať už o dva týždne. „Reálne to vieme organizačne urobiť od 6. decembra, tri víkendy do Vianoc,“ skonštatoval. Novinár sa predsedu vlády explicitne opýtal, či tento návrh ústredný krízový štáb schválil. „Áno, to sa schválilo,“ odpovedal premiér. 

Podľa prezidenta Únie miest Richarda Rybníčka museli hlasovať až dvakrát, prvý návrh premiéra o plošnom testovaní totiž neprešiel. „Raz sa hlasovalo, že bude celoplošné testovanie s masívnym testovaním škôl, a to hlasovanie nebolo úspešné,“ povedal Denníku N s tým, že atmosféru rokovania výrazne ovplyvnil spor Matoviča a Sulíka. 

Odporúčané
Matovičov status s fotkou hákového kríža bude riešiť polícia. Má ísť o rozširovanie extrémistického materiálu Matovičov status s fotkou hákového kríža bude riešiť polícia. Má ísť o rozširovanie extrémistického materiálu 24. novembra 2020, 13:51

V ústrednom krízovom štábe sedí 24 stabilných členov a ďalšie približne dve desiatky odborníkov prizývajú na rokovania podľa potreby.

Podľa informácií Refresheru za prvý Matovičov návrh hlasovalo len pár ľudí. Pri druhom, ktorý bol výhradne o testovaní, to už bola nadpolovičná väčšina. Napriek tomu stále nie je jasné, ako by mali tri kolá testovaní do Vianoc vyzerať. Rozhodnúť by sa o tom mohlo v stredu, kedy rokovanie krízového štábu pokračuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia