Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2020, 8:43
Čas čítania 0:57
Daniel Mikolášik

SpaceX vyslala prvého afroamerického muža na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Na palube je aj Baby Yoda

TECH NASA
Uložiť Uložené

Národný úrad pre letectvo a vesmír za celú svoju existenciu vyslal do vesmíru len 14 afroamerických astronautov z celkového počtu približne 300.

Vesmírna loď spoločnosti SpaceX vyslala na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) štvorčlennú posádku astronautov, medzi ktorými je aj Victor J. Glover – prvý afroamerický astronaut na misii v ISS. Vesmírnu loď typu Dragon pomenovali Resilience a na obežnú dráhu ju vyniesla raketa Falcon. Zvládla to za 9 minút priamo z Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Odporúčané
NASA zverejnila prevratný objav. Na slnečnej strane Mesiaca našli vodu NASA zverejnila prevratný objav. Na slnečnej strane Mesiaca našli vodu 26. októbra 2020, 20:35

Ako informuje New York Times, ide o historický moment, kedy prvýkrát za 20 rokov vyslali na dlhodobú misiu na ISS astronauta tmavej farby pleti. Posádka pristála na Medzinárodnej vesmírnej stanici v priebehu pondelka a bude tam až do jari 2021.

Okrem štvorčlennej posádky sa na palube nachádza aj Baby Yoda – postavička zo seriálu The Mandalorian. Nejde však len o nejaký lacný výstrelok, hoci tým Elon Musk (šéf spoločnosti SpaceX) opäť potvrdil svoj zmysel pre humor. Malá plyšová postavička má svoje opodstatnenie. Slúži totiž ako indikátor beztiažového stavu.

Domov
Zdieľať
Diskusia