Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 17:03
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Matovič má zlé správy: Efekt celoplošného testovania čoskoro zmizne, lockdown je jednou z možností

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič cez Facebook informuje o svojom pohľade na epidemiologickú situáciu na Slovensku.

Igor Matovič na Facebooku komentuje dnešný prírastok 1200 pozitívnych prípadov koronavírusu. „5 týždňov sme za sobotu nemali tak dobré výsledky,“ uviedol a dodal, že kĺzavý medián je aktuálne na hodnote 1610. 

Premiér konštatuje, že dobrou správou je, že plošné testovanie zmenilo krivku a namiesto prudkého rastu prišiel pokles. Oznamuje aj zlú správu: „Efekt plošného testovania sa čoskoro vypne, t.j. krivka bez našej ďalšej intervencie a snahy prestane klesať,“ uvádza na sociálnej sieti. „To znamená, musíme ešte niečo silné spoločne spraviť. Rakúšania sa včera rozhodli pre silný lockdown. To je jedna možnosť,“ konštatuje Igor Matovič. 

Odporúčané
Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá? Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá? 15. novembra 2020, 0:00

Opäť plná paľba do Sulíkovcov

Matovič tvrdí, že ak by prešiel jeho nápad s komunitným testovaním, kvôli ktorému sa stretol so zástupcami gastropriemyslu, posilňovní a ďalších odvetví, 30. novembra by mohli všetci otvoriť. „Bohužiaľ, vieme ako idea Komunitného testovania dopadla. A je mi to veľmi ľúto,“ konštatuje premiér. 

„Deti potrebujeme nevyhnutne dostať do škôl. Avšak vykrikovať do médií, ako im chceme pomôcť a neurobiť pre splnenie podmienok Konzília odborníkov zhola nič, hoci môžem, je to isté, ako vykrikovať nad topiacim sa v močiari, ako mu chcem strašne pomôcť, ale ruku mu nepodám ani za ten svet,“ odkazuje Igor Matovič, čím pravdepodobne tradične naráža na Richarda Sulíka. Dodáva, že „tisícky reštaurácií budú zívať prázdnotou mesiace, ak sa obdobne ako pri školách, budeme správať prospechársky a nie zodpovedne“.

Podľa Matoviča je riešením, aby ľudia neboli „sebestrední individualisti“. „Ukážme, že nám záleží na celom Slovensku a nie na pár akože “zelených” okresoch,“ dodáva premiér, čím opäť referuje na presedu SaS. Ten by sa dnes mal vrátiť z Dubaja. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia