Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 0:00
Čas čítania 3:23
Viktor Kniš

Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá?

Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá?
Zdroj: TASR
NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Od dnešného dňa platia na Slovensku nariadenia, ktoré zaviedla vláda a Ústredný krízový štáb ešte pred nápadom s celoplošným testovaním.

Platnosť niektorých opatrení končí 14. novembra, 16. novembra už začínajú platiť nové pravidlá, ktoré sa týkajú pohybu či otvorených prevádzok. Už od dnešného dňa platí aj predĺženie núdzového stavu o 45 dní.

V súčasnosti sa opatrenia menia doslova zo dňa na deň, čo už otvorene kritizujú aj koaliční partneri Igora Matoviča. „Radi by sme pracovali s partnermi, ktorí sa držia toho, čo povedali pred týždňom alebo aspoň včera a nie nepredvídateľne menili názory, ktoré nemajú prediskutované,“ skonštatovala Veronika Remišová v reakcii na rozhodnutia premiéra. 

Jedno je isté – dnešným dňom oficiálne končí zákaz vychádzania, ktorý vláda, resp. Úrad verejného zdravotníctva podmienil nutnosťou mať pri sebe modrý certifikát z plošného testovania s negatívnym výsledkom. Ten môžeš definitívne zahodiť, keďže od 15. novembra ho už od teba nemôže vyžadovať žiadna inštitúcia, zamestnávateľ ani polícia pri pohybovaní sa v exteriéri.

Opäť platí, že sa v rámci krajiny môžeš pohybovať voľne. Navrhovaný zákaz večerného vychádzania nakoniec neprešiel

Odporúčané
Český vedec, ktorý odhadol druhú vlnu: Príde aj tretia a bude najhoršia zo všetkých, nie je otázne či, ale kedy Český vedec, ktorý odhadol druhú vlnu: Príde aj tretia a bude najhoršia zo všetkých, nie je otázne či, ale kedy 13. novembra 2020, 16:09

Pre všetkých Slovákov opäť platia rovnaké pravidlá, ktoré upravujú vyhlášky ÚVZ. V jednoduchosti – Slovensko sa vracia k opatreniam, ktoré platili pred zverejnením nápadu s celoplošným testovaním, zároveň však prichádza k postupnému uvoľňovaniu v niektorých oblastiach. Minister zdravotníctva aj premiér tvrdia, že sa epidemiologická situácia na Slovensku zlepšuje, reprodukčné číslo odrážajúce silu prenosu je medzi 0,7 a 0,9. Školy ani reštaurácie sa však zatiaľ otvárať nebudú

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké opatrenia budú platiť od nedele 15. novembra a ako sa zmenia hneď 16. novembra
  • Ktoré konkrétne odvetvia budú môcť od pondelka otvoriť a za akých podmienok
  • Ako sa zmení situácia na hraniciach a kto nepotrebuje PCR test pri návrate z Česka
  • Za akých podmienok sa otvoria aj ďalšie prevádzky, školy a reštaurácie 
Domov
Zdieľať
Diskusia