Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 15:15
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Táto „reštaurácia“ má od pondelka otvorené. Cigániková kritizuje Matovičove rozhodnutie otvoriť kostoly namiesto gastroprevádzok

NEWS IGOR MATOVIČ SLOBODA A SOLIDARITA
Uložiť Uložené

Rozhodnutie pandemickej komisie, ktoré vymyslel Igor Matovič, sa stranám SaS a Za ľudí nepáči. Zatvorené zostávajú reštaurácie aj školy.

Poslanec Juraj Droba kritizuje na Facebooku rozhodnutie Igora Matoviča, na základe ktorého sa od pondelka otvoria kostoly, ale čiastočne aj fitnescentrá, divadlá a kiná. „Testovanie sme podstúpili, aj keď so zaťatými zubami. Robili sme to, aby sa otvorila ekonomika, nie kostoly,“ odkázal Droba. 

„To, čo sa u nás deje, je naozaj desivé. Malí podnikatelia, ktorí si poctivo roky budovali biznis a platili odvody štátu, sú na kolenách. Deti nedostávajú vzdelanie, napriek tomu, že minister školstva má riešenia, ako by sa do škôl vrátiť mohli. Problém asi je, že nie je zo „správnej“ strany,“ konštatuje Droba.

Pravdou zostáva, že Matovič rozhodol, že zostanú zatvorené školy aj gastroprevádzky. Práve rezorty školstva a hospodárstva vedú ministri zo SaS. 

Odporúčané
Matovič nechal zatvorené školy z nenávisti voči mne, myslí si Sulík. Remišová chce premiéra, ktorý nemení názory zo dňa na deň Matovič nechal zatvorené školy z nenávisti voči mne, myslí si Sulík. Remišová chce premiéra, ktorý nemení názory zo dňa na deň 14. novembra 2020, 9:42

Cigániková: Zatiaľ má premiér dostatočnú moc

Ku spolustranníkovi Drobovi sa pridala aj Janka Bittó Cigániková, ktorá sa od premiéra dočkala ostrej kritiky ešte vo štvrtok, keď Matovič povedal, že poslankyňa klame, lebo to má aj v priezvisku a označil ju za slúžku Jaroslava Haščáka z Penty. 

„Nerozumiem, prečo sa v zelených okresoch nemôžu otvoriť reštaurácie (pri dodržaní prísnych opatrení), ale kostoly sa môžu otvoriť aj v červených,“ píše poslankyňa SaS. Nerozumie ani tomu, prečo, keď sme teda vymysleli „atómovú zbraň, ktorá funguje”, nemôžu ísť deti do škôl. Narážala na celoplošné testovanie. 

„Pán premiér sa takto môže správať len preto, lebo má zatiaľ dostatočnú moc. Oceňujem preto, že nespokojnosť s jeho konaním už začala vyjadrovať aj strana Za ľudí,“ uviedla Cigániková, ktorá tak referuje na večerný status Veroniky Remišovej. Aj tá premiéra kritizuje.  

Domov
Zdieľať
Diskusia