Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. novembra 2020, 8:55
Čas čítania 1:16
Tímea Krauszová

Transrodová žena vyhrala titul kráľovnej krásy na Novom Zélande. Rodičia ju v mladosti vyhodili z domu

NEWS
Uložiť Uložené

Rodina ju vydedila, no Arielle sa podarilo nájsť svoj hlas a rozbehnúť úspešnú kariéru modelky.

Arielle Keil prepísala históriu súťaží krásy, keď sa jej ako prvej transrodovej žene a zároveň prvej žene s filipínskym pôvodom podarilo vyhrať titul Miss Intercontinental New Zealand.

Ambiciózna kráska to však nemala v živote jednoduché: po tom, čo sa rodičom priznala s tým, že žije v nesprávnom tele, ju vykopli na ulicu. Rodinné vzťahy stále nie sú dokonalé, ale ako sama povedala, svoje rozhodnutie neľutuje.

Odporúčané
Slovenská transrodová modelka: Ak sú vaše deti iné, treba to riešiť, inak im pokazíte život (Rozhovor) Slovenská transrodová modelka: Ak sú vaše deti iné, treba to riešiť, inak im pokazíte život (Rozhovor) 28. júna 2020, 11:21

Priznanie k orientácii bolo ľahšie než priznanie k tomu, že je transrodová

„Coming out, keď ste gay, nie je ani zďaleka taký strašidelný ako coming out pre transrodovú ženu,“ povedala 26-ročná kráľovná krásy pre Metro. „Celý váš život sa zmení, rovnako tak aj to, ako vás ľudia vnímajú, sa navždy zmení.“

Arielle sa narodila do tradičnej filipínskej rodiny v Davao, neskôr sa presťahovala na Nový Zéland, kde vyrastala. Svoju premenu začala v roku 2017 a opisuje ju ako neuveriteľne náročnú cestu, pretože spočiatku vôbec nedostala podporu zo strany rodiny. Keď sa im priznala, že vyrástla podľa nej v nesprávnom tele, vyhodili ju z domu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Rátala vraj s tým, že ju ľudia budú odsudzovať a hovoriť, že je chorá, no napriek tomu sa aj bez rodinnej podpory rozhodla premenou prejsť. „Vždy, keď sa rozhodujem, opýtam sa samej seba: Keď budem mať 70 a budem na smrteľnej posteli, budem ľutovať, že som túto vec spravila alebo nespravila? Odpoveď bola hneď jasné.“

Arielle nechcela premárniť ďalšie roky svojho života v nesprávnom tele. Postupom času sa naštrbené rodinné vzťahy mierne upravili a dnes ju jej otec prijíma ako svoju dcérku. „Vidím mu na tvári, že je na mňa úprimne hrdý.“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Len nedávno zaznamenala obrovský kariérny úspech, keď sa jej podarilo zvíťaziť v súťaži krásy. Bol to pre ňu vraj splnený sen a celé pôsobenie v misske si veľmi užívala.

Arielle momentálne študuje módu a snaží sa byť vzorom pre ďalších ľudí, ktorí si prechádzajú podobným obdobím ako ona kedysi. „Máte len jeden život, žite ho podľa seba!“ odkazuje im.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Domov
Zdieľať
Diskusia