Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2020, 15:28
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

K predĺženiu núdzového stavu by malo prísť, hovorí Igor Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Finálne slovo bude mať podľa premiéra Igora Matoviča až ústredný krízový štáb, ktorý zasadol o 15:00.

Igor Matovič dnes na tlačovej konferencii po rokovaní vlády vyhlásil, že núdzový stav by sa mal na Slovensku predĺžiť. Vláda ho kvôli pandémii vyhlásila od začiatku októbra na 45 dní, zo zákona môže trvať núdzový stav až 90 dní. Premiér povedal, že pokračovanie tohto stavu by mohlo mať veľa výhod, rozhodne však až ústredný krízový štáb, ktorý zasadá od 15:00.

Premiér Igor Matovič na tlačovke avizoval spoločné stretnutie so zástupcami podnikateľov v gastronómii, prevádzkovateľov kín či divadiel, so zástupcami škôl, posilňovní, športových klubov aj cirkví na Slovensku v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Diskutovať majú o opatreniach počas nadchádzajúcej zimy. Stretnutie sa má konať v utorok o 14.00 h v hoteli Bôrik v Bratislave. Dodal však, že nepredpokladá, že by sa opatrenia v najbližších týždňoch uvoľnovali.

Správu budeme aktualizovať. 

Odporúčané
Prehľad zmien: Kam nemôžeš cestovať so svojím certifikátom, pre koho platí zákaz vychádzania a za čo hrozí pokuta 1659 eur? Prehľad zmien: Kam nemôžeš cestovať so svojím certifikátom, pre koho platí zákaz vychádzania a za čo hrozí pokuta 1659 eur? 9. novembra 2020, 6:05
Domov
Zdieľať
Diskusia