Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 10:54
Čas čítania 1:00
Jakub Paulík

Slovenská polícia reaguje na teroristický útok vo Viedni sprísnenou kontrolou hraníc

NEWS
Uložiť Uložené

Útočníkov malo byť viac. Jedného z nich polícia zastrelila.

Na hraniciach s Rakúskom zaviedla slovenská polícia kontroly. Reaguje tak na teroristický útok vo Viedni, pri ktorom podľa aktuálnych informácií zomreli 4 ľudia. Jednou z obetí je aj útočník, ktorého policajti zastrelili pri zásahu.

Som zhrozený z včerajšieho útoku, odsudzujem takéto konanie. Úprimnú sústrasť obetiam a pozostalým. Hodinu po útoku sme prijali opatrenia na Slovensku. Vykonávame kontroly na hraniciach a strategických miestach. Komunikujeme aj s partnermi z okolitých krajín,povedal dočasný policajný prezident Peter Kovářik.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá Viedeň po teroristickom útoku FOTO: Takto vyzerá Viedeň po teroristickom útoku 3. novembra 2020, 9:12

Keďže sa Bratislava nachádza v tesnej blízkosti Viedne, polícia musela promptne reagovať na vzniknutú situáciu. „Na strategické miesta, ktoré boli vyhodnotené na základe získaných informácií ako rizikové, boli ihneď vyslané policajné hliadky.

Posilnený bol výkon služby a vykonávala sa cestná a železničná kontrola ako aj kontrola cyklotrás a vodnej dopravy v územnej pôsobnosti Bratislavského kraja (Kompa Záhorská Ves – Angern),“ píše polícia na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia