Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2020, 21:12
Čas čítania 1:18
Adam Novosad Adel Ghannam

Zuzana Čaputová: „Popierajú hodnoty, za ktorými ako Európania stojíme." Takto reagujú politici na ohavný útok v Nice

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Na hrozivý útok reagovala hlava štátu ako aj členovia Vlády.

Ďalší teroristický útok vo Francúzsku pobúril celý svet a zareagovali naň aj slovenskí politici. Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej nedávne odporné útoky vo Francúsku „popierajú hodnoty, za ktorými ako Európania stojíme". Prezidentka to uviedla na Twitteri. 

Podľa Čaputovej musíme v týchto časoch vyjadriť solidaritu s našim priateľom, partnerom a spojencom. „Musí existovať nulová tolerancia pre extrémizmus v akejkoľvek podobe," uzavrela. Podľa agentúry TASR zaslala prezidenta francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi sústrastný telegram.

Odporúčané
Útočník vo francúzskom kostole odrezal žene hlavu nožom a zabil ďalších dvoch ľudí. Úrady útok vyšetrujú ako terorizmus Útočník vo francúzskom kostole odrezal žene hlavu nožom a zabil ďalších dvoch ľudí. Úrady útok vyšetrujú ako terorizmus 29. októbra 2020, 10:42

Svoju lútosť nad tragickou udalosťou v Nice vyjadril na Facebooku aj predseda vlády SR Igor Matovič. „JE SUIS NICE, JE SUIS FRANCE," zareagoval premiér s odkazom na niekdajší hashtag #JeSuisCharlie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia