Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2020, 10:42
Čas čítania 1:18
Adam Novosad

Útočník vo francúzskom kostole odrezal žene hlavu nožom a zabil ďalších dvoch ľudí. Úrady útok vyšetrujú ako terorizmus

NEWS FRANCÚZSKO TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Vo francúzskom meste Nice vbehol útočník do kostola a zavraždil troch ľudí.

Do kostola Notre-Dame vo francúzskom meste Nice vtrhol vo štvrtok ráno ozbrojený útočník, ktorý zavraždil troch ľudí, upozorňuje Sky News.

Jednej z obetí nožom odrezal hlavu, pričom polícia potvrdila, že muž zranil niekoľko ďalších osôb okrem tých, ktoré pripravil o život. Starosta mesta Christian Estrosi potvrdil, že autority útočníka zadržali neďaleko kostola a skutok začali vyšetrovať ako terorizmus. Zatiaľ však nie je jasné, aké presné motívy viedli útočníka k činu.



Kostol Notre-Dame sa nachádza na jednej z najrušnejších ulíc v meste, a tak okolie niekoľkých desiatok metrov polícia ohraničila policajnými páskami. V uliciach susediacich s kostolom bezpečnostné zložky rozostavili hliadkujúcich policajtov.

O niekoľko desiatok minút neskôr zastrelili francúzski policajti muža v meste Avignon, ktorý sa so zbraňou v ruke vyhrážal okoloidúcim. Rádiová stanica Europe 1  informovala, že muž mal vykrikovať frázu „Allahu Akbar“, čo v preklade znamená „Boh je veľký“, upozorňuje The Independent.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Na francúzskom konzuláte v Saudskej Arábii zase došlo k útoku na strážnika. Saudský muž naňho mal zaútočiť ostrým objektom, ale aj keď strážnika museli previezť do nemocnice, našťastie zranenia neboli život ohrozujúce. Útočníka polícia zadržala.

Útok prišiel v čase, keď sa Francúzsko spamätáva z hrozivej vraždy stredoškolského učiteľa Samuela Patyho. Ten na hodinách svojim žiakom vysvetľoval, ako funguje právo na slobodu prejavu a v rámci svojej prednášky študentom ukazoval aj karikatúry proroka Mohameda ako kľúčovej postavy islamu.

Odporúčané
Pod Eiffelovkou pobodali dve moslimky. Vraj na nich ženy s nožom kričali rasistické nadávky a posielali ich späť domov Pod Eiffelovkou pobodali dve moslimky. Vraj na nich ženy s nožom kričali rasistické nadávky a posielali ich späť domov 22. októbra 2020, 13:01

Učiteľa v nadväznosti na tieto prednášky zavraždil mladík čečenského pôvodu, keďže v moslimskom svete je zobrazovanie Mohameda prísne zakázané. Na demonštráciách proti ohavnej vražde sa pritom objavilo množstvo takýchto karikatúr na znak toho, že sloboda prejavu stále vo Francúzsku patrí medzi základné práva.

Domov
Zdieľať
Diskusia