Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2020, 22:08
Čas čítania 1:08
Adel Ghannam

V americkom Brooklyne vznikla stena lží Donalda Trumpa. Jeho priaznivci ju už stihli poškodiť

POLITIKA
Uložiť Uložené

Umelecké dielo obsahuje 20 000 nepravdivých výrokov prezidenta Trumpa.

Americké voľby sú už za rohom a ako tomu väčšinou býva, svoj názor vyjadrujú aj umelci prostreníctvom svojej tvorby. V newyorskom Brooklyne vo štvrti Bushwick to zobrali zostra a pripravili stenu nepravdivých výrokov prezidenta Donalda Trumpa. Informuje o tom portál Bored Panda.

Tých má byť na stene v Brooklyne až 20 000, ich autenticitu overoval denník The Washington Post. Za projektom stojí rádio stanica Radio Free Brooklyn. Na stene nájdu zvedavci výroky rozdelené podľa farebných kategórií. 

Odporúčané
Donald Trump bojuje o znovuzvolenie, ak vyhrá Biden, výsledky zrejme neuzná. Všetko, čo potrebuješ vedieť pred voľbami v USA Donald Trump bojuje o znovuzvolenie, ak vyhrá Biden, výsledky zrejme neuzná. Všetko, čo potrebuješ vedieť pred voľbami v USA 10. októbra 2020, 15:30

„Z diaľky to vyzerá ako chaos - možno je to metafora pre jeho vládu, ale keď prikročíte bližšie, tak si môžte konkrétne lži prečítať, sú v chronologickom poradí a rozdelené do farebných kategórií, ako koronavírus, Rusko, migrácia, životné prostredie a zamestnanosť. Keď potom odstúpite, tak môžete vidieť vzorce v Trumpových klamstvách," uviedol pre Bushwick Daily umelec Phil Buehler, ktorý dielo vymyslel.

Domov
Zdieľať
Diskusia