Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 12:34
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik údajne pomáhal kryť prípravu vraždy elitného policajta

NEWS DUŠAN KOVÁČIK VRAŽDA
Uložiť Uložené

V Pezinku sa dnes rozhoduje o väzbe Dušana Kováčika.

Od jedenástej hodiny dnes v Pezinku rozhoduje sudkyňa o tom, či špeciálny prokurátor Dušan Kováčik skončí vo väzbe. Medzitým sa na súd dostavil aj policajný funkcionár Norbert Paksi, ktorý čelí rovnakým obvineniam. Policajt sa na rozdiel od Kováčika rozhodol s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracovať a ku skutkom sa priznal.

Dušan Kováčik však môže byť podozrivý aj v inom prípade. Obvinenia zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu prijímania úplatku či zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa zjavne nesúviseli len so skupinou takáčovcou, ale podľa informácií Denníka N aj s marením vyšetrovania prípravy vraždy elitného policajta z NAKA.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik údajne kryl prípravu vraždy elitného policajta, hovoria nové podozrenia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bývalý riaditeľ kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, ktorého zadržali v septembri a začal vypovedať, mal na základe podozrení pripravovať vraždu vyšetrovateľa NAKA. V tomto prípade do hry údajne vstupuje Kováčik.

Domov
Zdieľať
Diskusia