Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2020, 19:53
Čas čítania 1:19
Viktor Kniš

Marian Kotleba má koronavírus: Vraj sa určite nakazil na súde, kde ho odsúdili na 4 roky a 4 mesiace. Rúško tam mal pod nosom

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Marian Kotleba má pozitívny výsledok testu na koronavírus.

Šéf extrémistickej ĽSNS Marian Kotleba má pozitívny test na koronavírus. Tvrdí, že sa určite nakazil na Špecializovanom trestnom súde, kde ho sudkyňa Ružena Sabová uznala vinným a neprávoplatne odsúdila na 4 roky a 4 mesiace vo väzení. Marian Kotleba nosil na súde rúško tak, že mu nezakrývalo nos, iba ústa. 

„Určite sme sa všetci nakazili na tom gestapáckom súde v pondelok 12. októbra. Nikto z nás pred súdom chorý nebol. A po súde advokáti, aj kolegovia poslanci, aj ja. Darmo som sudkyni vravel, že mi stúpa teplota,“ tvrdí šéf strany, ktorej členovia dlhodobo popierajú závažnosť pandémie. Poslanec Kotleba zároveň na Facebooku oznámil, že na súde bol aj s ďalšími poslancami, ktorí majú pozitívne výsledky a spoločne s ďalšími sa zúčastnili rokovaní parlamentu. 

„Keďže po súde som spolu s kolegami poslancami bol dva dni v parlamente, tak teraz, keď mám pozitívny test, by mal ísť celý parlament do 10-dňovej karantény. Pôjde? Alebo zas sme na Slovensku rovní a rovnejší? Ľudia maximálne po 6tich, ale 150 poslancov v parlamente nie je problém. Fakt som zvedavý,“ uviedol líder extrémistov s tým, že o pozitívnom výsledku už informoval aj predsedu parlamentu Borisa Kollára. 

Odporúčané
200-tisíc eur v keši, správy z Kočnerovej Threemy a ústretovosť Ficovi. Kto je špeciálny prokurátor Dušan „62 : 0“ Kováčik? 200-tisíc eur v keši, správy z Kočnerovej Threemy a ústretovosť Ficovi. Kto je špeciálny prokurátor Dušan „62 : 0“ Kováčik? 22. októbra 2020, 12:25

Konšpirácie šíri dlhodobo

Marian Kotleba dlhodobo šíri konšpirácie a hoaxy v súvislosti s koronavírusom, ochorenie Covid-19 nazýva „projekt Covid,“ čím sa snaží naznačiť, že vírus mohol niekto vytvoriť úmyselne. 

Vo videu na sociálnej sieti povedal aj to, že „korona pravdepodobne existuje“ a vírus „nevznikol prirodzene, keďže bol umelo vytvorený“. WHO aj odborníci dlhodobo podobné vyjadrenia odmietajú.

Poslanec obžalovaný z trestného činu prejavovania sympatií k hnutiam smerujúcim k potláčaniu základných práv a slobôd tvrdil, že v očkovacích vakcínach budú čipy a taktiež rozširoval nepravdu, že nosením rúška ľudia vdychujú vlastné údajne nebezpečné CO2, čo rovnako nie je pravda a túto konšpiráciu opakovane vyvrátili odborníci. 

Vedúci Katedry genetiky na Prírodovedeckej fakulty UK Ľubomír Tomáška, pre Denník N povedal, že fámy o umelom pôvode vírusu sú len konšpiračné teórie. Otravu CO2 poprel pre BBC odborník na infekčné choroby Keith Neal z univerzity v Nottinghame. Popísal to na príklade lekárov, ktorí celé dni nosia ešte kvalitnejšie a menej priepustné rúška, ktoré im nikdy neublížili.

Domov
Zdieľať
Diskusia