Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2020, 17:04
Čas čítania 0:55
Jakub Paulík

Opatrenia vlády sú chaotické, myslia si ľudia. Cítia úzkosť a stres, pretože sa v nich nevyznajú

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jasnejšia komunikácia s občanmi by uľahčila životy mnohých ľudí.

Pandemická situácia na Slovensku sa zhoršuje a naša vláda musí pristupovať k čoraz prísnejším opatreniam. Na tom by nebolo, pochopiteľne, nič zlé, keby štát opatrenia odkomunikoval jasnou formou, z ktorej nebudú mať viacerí Slováci jednoducho chaos. O jasnejšiu komunikáciu zo strany vlády požiadala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Koncom týždňa sme sa pomaly pripravovali na celoplošné testovanie a vláda už pritom zvažovala lockdown. Riaditeľka Linky dôvery Nezábudka Monika Martinezová nám prezradila, že takto nevhodne komunikované opatrenia sú záťažou na psychiku klientov, ktorým sa venujú poradcovia Nezábudky.

Testovanie
Testovanie Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Viacerí volajúci sa sťažujú nie na opatrenia ako také, ale skôr na to, ako sú komunikované ľuďom. Máme klientelu, ktorá má psychické ťažkosti a omnoho horšie znášajú, keď v opatreniach nie je poriadok a nevyznajú sa v nich. Čiže skôr, než samotné opatrenia, ľudí znepokojuje to, že sú každý deň inak prezentované.

Domov
Zdieľať
Diskusia