Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 11:33
Čas čítania 0:38
Adel Ghannam

Vláda hľadá 20-tisíc zdravotníkov na celoplošné testovanie. Odbery bude robiť aj minister Krajčí

NEWS
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa ako lekár zúčastní testovania. Zdravotníci sa môžu hlásiť prostredníctvom formulára.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa osobne „postaví na barikády" počas celoplošného testovania na koronavírus už tento víkend počas pilotnej prevádzky na Orave a v Bardejove. Krajčí vyzýva na tento krok aj ostatných zdravotníkov, ktorí sa môžu registrovať prostredníctvom formulára na korona.gov.sk. Poveda to na utorkovej tlačovej konferencii. 

Zdravotníci si podľa ministra môžu zvoliť, či sa zúčastnia priamo na odoberaní vzoriek alebo na ich vyhodnocovaní. Minister pripomenul, že na základe platného zákona môžu takéto odbery vykonávať iba zdravotníci. Zároveň však podotkol, že sa môžu zúčastniť aj medici v piatom a šiestom ročníku lekárskych fakúlt, študentky ošetrovateľstva od druhého a vyššieho ročníka. To isté platí pre študentov urgentnej medicíny od druhého ročníka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia