Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 10:51
Čas čítania 1:05
Jakub Paulík

Matovič hádže opäť vinu na Sulíka, ten básni o dlhodobých kontrolách na hraniciach

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Igor Matovič a Richard Sulík majú na seba v poslednej dobe ťažké srdce.

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík sa sťažuje, že premiér Igor Matovič ešte v lete ignoroval jeho návrhy na to, aby cez hranice Slovenska nepúšťali nikoho, kto sa nepreukáže negatívnym testom na Covid-19, prípadne pendlerov a kamionistov. 

Kritizuje teda otvorenie hraníc počas leta, ktoré podľa neho predstavovalo riziko ďalšieho roznášania koronavírusu. 

Mrzí ma, že predseda vlády odignoroval moje opakované návrhy z leta kontrolovať hranice tak, že do vnútrozemia smie len ten, kto ma negatívny test, ten, kto si spraví test na hranici, pendler alebo vodič nákladného auta,“ napísal na Facebooku Richard Sulík. 

Nákaza pritom bola v lete na ústupe a vo všetkých okolitých štátoch boli podbne nízke čísla ako na Slovensku. Naopak, dnes je na tom Slovensko v porovnaní so susedmi výrazne horšie. Rýchlejšie sa koronavírus šíri len v Česku. Podľa odborníkov za to môže najmä ignorovanie nariadení zo strany veľkej časti populácie a nie otvorené hranice. 

Domov
Zdieľať
Diskusia