Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2020, 14:19
Čas čítania 1:30
Viktor Kniš

Monika Beňová nakladá náckom: Vy tragédi, nikto z vás tu nebude obhajovať fašistov z ĽSNS

NEWS MONIKA BEŇOVÁ
Uložiť Uložené

Monika Beňová včera symbolicky poslala sudkyni Ružene Sabovej kyticu kvetov za odsúdenie Mariana Kotlebu. Dnes sa vyjadruje k extrémistom, ktorí jej nadávali v diskusii.

Monika Beňová včera po vyhlásení odsudzujúceho rozsudku pre Mariana Kotlebu pridala na Facebook príspevok, v ktorom pochválila sudkyňu Ruženu Sabovú. Rozsudok ešte nie je právoplatný, Špecializovaný trestný súd však vymeral za prejavy extrémizmu Kotlebovi 4 roky a 4 mesiace vo väzení. 

„Túto kyticu a veľké ďakujem dnes večer posielam do Pezinku, na Špecializovaný súd. Odsúdiť fašistu za prejavy a symboly fašizmu je (žiaľ) ešte stále na Slovensku hrdinstvo, ale som pyšná, že hrdinkou tohto večera je žena...,“ napísala členka strany Smer, ktorá sa dočkala v komentároch aj ostrej kritiky smerom k jej osobe. Samozrejme, primárne od prívržencov strany ĽSNS, v ktorej sa nachádzajú aj ďalší členovia stíhaní, resp. odsúdení za extrémizmus.  

Odporúčané
Kotlebu odsúdili na 4 roky a 4 mesiace vo väzení, meme stránky praskajú vo švíkoch: Ďateľ doďobal, Krupa je stále ticho Kotlebu odsúdili na 4 roky a 4 mesiace vo väzení, meme stránky praskajú vo švíkoch: Ďateľ doďobal, Krupa je stále ticho 13. októbra 2020, 7:53

Monika Beňová teraz vysmiala prívržencov Mariana Kotlebu a nazvala ho „náckom.“ „Smejem sa na primitívnych obdivovateľoch náckov, spravidla s falošnými účtami, ako sa tu chcú “rozohňovať“,“ napísala budúca mamička na oficiálnom facebookovom profile a pridala aj niekoľko výsmešných emoji. „Počujte, vy tragédi, nikto z vás tu nebude obhajovať fašistov ĽSNS. Píšte si s nimi,“ dodala.

„Vaše životy sú rovnako prázdne ako vaše hlavy. Tak vám treba. Verím, že ĽSNS bude definitívne zrušená a podobné strany zakázané,“ vyjadrila sa Monika Beňová na adresu opozičnej strany, na čele ktorej stojí Marian Kotleba. Europoslankyňa sa vyjadrila aj k samotnému skutku, za ktorý je Kotleba neprávoplatne odsúdený. 

„Je nechutné, ako sa bezcharakterne zneužívajú rodiny v ťažkej sociálnej situácii na propagáciu nacizmu a fašizmu. Je to rovnako nechutné ako primitívne výhovorky kotlebovcov pred spravodlivými súdmi,“ napísala Monika Beňová, čím reagovala na Kotlebovu obhajobu šekov s hodnotou 1488 eur, ktoré nesú podľa súdu extrémistickú symboliku.

Číslo 1488 je známe a používané v symbolike extrémistov, a je spojením čísel 14 – 14 slov Davida Lanea, pravicového teroristu a 88 – ôsmym písmenom v abecede je H, pričom HH je skrátený tvar nacistického pozdravu „Heil Hitler!“

Kotleba počas posledného dňa hlavného pojednávania umelo naťahoval čas, aby sudkyňa odročila vyhlásenie rozsudku, napriek tomu sa ho krátko pred ôsmou večer po osemhodinovej reči dozvedel. Za snahu oddialiť rozsudok dostal aj poriadkovú pokutu vo výške 500 eur.

Odporúčané
Monika Beňová: Keď zlyhajú jednotlivci, nech ich bolo aj päťdesiat, stále nemôžeme hovoriť o zlyhaní systému (Rozhovor) Monika Beňová: Keď zlyhajú jednotlivci, nech ich bolo aj päťdesiat, stále nemôžeme hovoriť o zlyhaní systému (Rozhovor) 24. októbra 2021, 12:30

V rámci záverečnej reči napríklad tvrdil, že v centrálnom registri zmlúv sa nachádza množstvo takých, ktoré sú uzatvorené vo výške 1488. Čítaniu zmlúv venoval viac ako 20 minút. Pred súdom vytiahol tri mešce, v ktorých mal 14 eur, 88 eur a 1488 eur v jednoeurových minciach. Chcel poukázať na to, že prokurátor účelovo rozdeľuje číslo 1488 na dve a hľadá v nich symboliku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia