Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 13:29
Čas čítania 0:49
Adel Ghannam

Najbližšie dušičky by nemali byť štandardné, hovorí minister. Najskôr sa však musí stretnúť s biskupmi

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Predmetom diskusií sú aj lokálne lock-downy.

„Vydali sme sa českou cestou,“ povedal na úvod svojho vystúpenia v nedeľnej diskusnej relácii Na telo na Markíze minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Napriek tomu však nespresnil aké opatrenia prijme Ústredný krízový štáb, vzhľadom na to, že rokovania stále prebiehajú. 

Krajčí nevedel potvrdiť, či môžeme na tohtoročné dušičky očakávať opatrenia ako na Veľkú noc, keď bolo zakázané cestovať mimo okres. „Najbližšie dušičky by nemali by’t štandardnými dušičkami," uviedol minister. Podľa neho nie je zodpovedné, aby sa ľudia momentálne stretávali. Akýkoľvek lock-down počas Sviatku všetkých svätých (1. november) bude však konzultovať s Konferenciou biskupov Slovenska. „Celé Slovensko je momentálne vysoko riziková krajina,“ doplnil,

Krajčí zatiaľ nepotvrdil, či môžeme očakávať regionálny lock-down napríklad na Orave, kde je situácia spomedzi regiónov najhoršia. Minister podobnú situáciu nevylúčil a priznal, že je v pandemickom pláne aj takýto scenár, avšak doplnil, že skoro všetky regióny Slovenska sú dnes červené. 

Odporúčané
Pandemická komisia chce zatvárať aj reštaurácie, fitness centrá a divadlá. Sulík tvrdí, že SaS je zásadne proti Pandemická komisia chce zatvárať aj reštaurácie, fitness centrá a divadlá. Sulík tvrdí, že SaS je zásadne proti 11. októbra 2020, 12:33

Rovnako tak nepotvrdil, či na krízovom štábe prejdú opatrenia ako zatvorenie reštaurácii, fitnescentier a divadiel, ktoré spomínal pred svojím odchodom z rokovania minister hospodárstva Richard Sulík. Pri ministrovi a jeho kritických slovách sa však pristavil. 

„Hodnotíme to veľmi negatívne. Musíme byť veľmi jednotní. Práve preto tam teraz všetci sedíme," uviedol Krajćí ma margo Sulíka, ktorý z rokovania odišiel a nechal na ňom svoju poradkyňu Janu Kiššovú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia