Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 12:33
Čas čítania 0:36
Adel Ghannam

Pandemická komisia chce zatvárať aj reštaurácie, fitness centrá a divadlá. Sulík tvrdí, že SaS je zásadne proti

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva sa stavia proti navrhovaným opatreniam pandemickej komisie.

„Sme zásadne proti tomu, aby sa zatvárali reštaurácie," otvoril minister hospodárstva Richard Sulík tlačovú konferenciu uprostred rokovania Ústredného krízoveho štábu. Naznačil tým, čo navrhla krízovému štábu Pandemická komisia, ktorá včera zasadala 6 hodín.

Neskôr tiež doplnil, že je proti zatváraniu fitnesscentier aj divadiel, bez toho, aby sa vyjadril, aký postoj k navrhovaným opatreniam zaujme celý Ústredný krízový štáb. 

Odporúčané
Stredné školy sa od pondelka zatvárajú, prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Na prvom stupni ZŠ budú povinné rúška Stredné školy sa od pondelka zatvárajú, prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Na prvom stupni ZŠ budú povinné rúška 11. októbra 2020, 12:04

Na margo epidemiológov z pandemickej komisie uviedol Sulík, že možno vedia viac o korone, avšak on vie veľa o ekonomike. Ďalšie zatvorenie by podľa neho podniky už nemuseli prežiť

 Sulík neskôr svoj postoj zopakoval aj na Facebooku. Tam apeloval, aby sme nezatvárali bez čísel. „Nevieme, koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách či fitnesscentrách, a už vôbec nie v divadle. Zatvorenie ich zloží na kolená a dnes na krízovom štábe som zásadne proti takýmto krokom," myslí si minister.

Sulík doplnil, že sa máme chrániť, nosiť rúška a byť zodpovední. „Ale nezlikvidujme si ekonomiku, toto by už rozdýchala ťažko," uzavrel.

Domov
Zdieľať
Diskusia