Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 12:04
Čas čítania 0:33
Adel Ghannam

Stredné školy sa od pondelka zatvárajú, prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Na prvom stupni ZŠ budú povinné rúška

NEWS
Uložiť Uložené

Počas rokovania Ústredného krízového štábu to oznámil minister školstva Branislav Gröhling.

„Stredné školy prechádzajú na dištančné vzdelávanie," informoval v nedeľu počas rokovania Ústredného krízového štábu minister školstva Branislav Gröhling. Opatrenie platí podľa jeho slov do odvolania, nie je to na pár dní. 

Odporúčané
Vysoké čísla aj počas víkendu. Na Slovensku pribudlo za sobotu 1054 prípadov koronavírusu Vysoké čísla aj počas víkendu. Na Slovensku pribudlo za sobotu 1054 prípadov koronavírusu 11. októbra 2020, 10:02

Minister zároveň vyzval stredoškolákov, aby zajtra do škôl necestovali. Rušia sa aj všetky výlety a exkurzie. Prechod na dištančnú formu zdôvodnil Gröhling tým, že stredoškoláci majú vysokú mobilitu a ich štúdium vie prebiehať aj dištančnou formou. 

Gröhling neskôr spresnil, že osemročné gymnázia ostanú otvorené pre ročníky, ktoré korešpondujú so základnými školami, čiže prvé štyri. 

Základné a materské školy zostávajú naďalej otvorené s tým, že budú musieť od pondelka nosiť povinne rúška aj žiaci prvého stupňa základných škôl. V škôlkach ústredný krízový štáb odporúča nosiť rúška tiež, povinné však nie sú.

Odporúčané
15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 8. októbra 2020, 15:30

Minister školstva tiež povedal, že pripravujú aj ďalšie opatrenia, ktoré sa dotknú Základných umeleckých škôl či Centier voľného času. 

Domov
Zdieľať
Diskusia