Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 14:46
Čas čítania 1:40
Viktor Kniš

Igor Matovič nakladá médiám: Z hociakej somarinky robia vedu

ZDRAVIE IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič v rozhlase rozprával o núdzovom stave, pláne obnovy a mnohom ďalšom.

Igor Matovič v Sobotných dialógoch RTVS kritizoval médiá za to, že nie sú naklonené vláde počas chaotického oznamovania nových opatrení. Tvrdí, že problematické sú najmä Denník N a médiá vlastnené Pentou.

„Chýba mi tu štipka dobrej vôle,“ povedal premiér s tým, že s hlavným hygienikom a ministrom zdravotníctva sú vystavení boju s koronavírusom v prvej línii.  Premiér by naopak očakával, že mu médiá budú „držať chrbát.“ Myslí si, že je to tak preto, že vedia, že Pente ide súčasná vláda po krku. „Z hocijakej somarinky robia vedu,“ povedal predseda vlády.

Voči rovnakým médiám sa v minulosti ešte ako premiér vyhraňoval Robert Fico. Rovnako tvrdil, že médiá vlastnené Pentou sú proti strane Smer a predošlým vládam.

Odporúčané
Opatrenia upravujú aj na základe diskusie na Facebooku. Toto sú nové obmedzenia Matovičovho krízového štábu (+reakcie dotknutých) Opatrenia upravujú aj na základe diskusie na Facebooku. Toto sú nové obmedzenia Matovičovho krízového štábu (+reakcie dotknutých) 1. októbra 2020, 9:00

Núdzový stav

Pre aktuálne platný núdzový stav podľa premiéra netreba podliehať panike a veriť strašeniu, že vláda občanov oberá o práva. „Núdzový stav je ústavná možnosť prijať ho v takýchto kritických situáciách, aby boli chránené životy a zdravie ľudí," povedal Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia