Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 10:42
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Fico kritizoval Matoviča, že chodí v Bruseli „po kútoch“. Premiér zverejnil album fotiek, kde sa rozpráva s lídrami krajín

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Robert Fico ešte po prvom Matovičovom samite tvrdil, že má informácie z Bruselu, podľa ktorých sa súčasný slovenský premiér nevenuje rokovaniam na osobnejšej úrovni.

Igor Matovič ako premiér prvýkrát navštívil Európsky parlament ešte v júli, kedy s lídrami ďalších krajín EÚ rokovali o záchrannom balíku pre Európu v súvislosti s pandémiou. Vtedy šéf strany Smer Robert Fico kritizoval predsedu vlády Matoviča za to, že sa podľa jeho informácií mimo oficiálnych rokovaní  nesnažil diskutovať s prezidentmi a premiérmi. 

„Všetci sa ma pýtajú: preboha, to čo za šaša ste sem poslali? Nevie žiadny jazyk, chodí tu po kútoch, fotí sa s policajtmi, nič nevybavuje, do ničoho sa nestará. Nerozumieme, ako sa takto mohla znížiť úroveň zastupovania záujmov Slovenskej republiky na tak významnom samite, ktorý sa týka peňazí. A keď ide o peniaze, ide o veľa," povedal na tlačovej konferencii Robert Fico. Podľa neho bol dojem, ktorý Matovič zanechal v Bruseli, čistá katastrofa.

Igor Matovič už v tom čase reagoval na Roberta Fica vlastnými informáciami. Líder hnutia OĽaNO povedal, že si tam vraj Fica si pamätajú kvôli mladým dievčatám a alkoholu.

Odporúčané
Matovič: Fica si pamätajú kvôli mladým dievčatám a alkoholu, opisoval reakcie európskych lídrov na bývalého premiéra Matovič: Fica si pamätajú kvôli mladým dievčatám a alkoholu, opisoval reakcie európskych lídrov na bývalého premiéra 23. júla 2020, 10:00

Premiér teraz opäť navštívil Brusel, kde podľa neho splnil všetky úlohy. „Podržali sme nášho partnera, Cyprus, a predtým, ako sme našli spoločný postoj k Bielorusku, tak sme zaujali jednoznačný postoj voči agresii Turecka, ktoré sa nekorektne správa k členovi EÚ," vysvetlil Matovič.

Naviac v piatok večer pridal na Facebook aj album s fotografiami, na ktorých sa rozpráva s lídrami ďalších krajín a predsedníčkou Európskej komisie. Vrchných predstaviteľov krajín Európskej únie náš predseda vlády nazýva na svojom profile na sociálnej sieti krstnými menami a zverejňuje podrobnosti z rozhovorov. 

„Xavier, luxemburský premiér, na prvej foto ... je fajn týpek. Veselá kopa, ktorá vie v správnej chvíli trafiť klinček po hlavičke. Ursula, šéfka Komisie, je mimoiné matka siedmich detí a výborná politička. Micheál je nový írsky premiér, odvážny muž. Rumunského prezidenta som zatiaľ príliš nespoznal ... a s Robertom z Malty som dohodol parádny spoločný projekt, o ktorom prezradíme spolu viac počas jeho návštevy Slovenska,“ píše Igor Matovič. 

Domov
Zdieľať
Diskusia