Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2020, 7:04
Čas čítania 0:57
Daniel Mikolášik

Tínedžeri na TikToku zdieľajú svoje tetovania generácie Z. V skutočnosti ide o nacistický symbol

ZAUJÍMAVOSTI GENERÁCIA Z - ZOOMERI TETOVANIE
Uložiť Uložené

Mimovládna organizácia, ktorá bojuje proti antisemitizmu, tento znak kategorizovala ako symbol nenávisti a neonacistický symbol.

Na sociálnych sieťach a predovšetkým na TikToku sa posledné mesiace rozmohol pomerne bizarný trend, v rámci ktorého si tínedžeri na znak rebélie a jednoty nechávajú tetovať tzv. Gen Z Tattoo. Má ísť vraj o symbol generácie Z, známej tiež ako iGeneration – ľudí, ktorí sa narodili v rokoch od 1996 po 2009.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Ako však informuje Business Insider, symbol, ktorí si zvolili používali počas druhej svetovej vojny nacisti v Nemecku. Organizácia Anti-Defamation League, ktorá bojuje proti antisemitizmu, tvrdí, že znak je známy ako Wolfsangel a pochádza z runovej abecedy a rovnako ako symbol starodávnej svastiky (hákový kríž) si nacistické Nemecko skrátka „prisvojilo“.

V súčasnosti ho podľa ADL používajú neonacisti v USA a Európe. Mimovládna organizácia tento znak kategorizovala ako symbol nenávisti a neonacistický symbol.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa September (@tenincheslonglol),

Tínedžerka vystupujúca ako @smoothavacado, ktorá na TikToku celý trend započala, svoje video zmazala a uviedla, že netušila o nacistickom pôvode symbolu. Niektorí používatelia však na video stihli urobiť tzv. duet, ktorý pôvodné video obsahuje, a vysvetľujú v ňom, že symbol je podobný nacistickému znaku. Jedno z nich má už viac ako milión videní.

@onlyjayus

ATTENTION FELLOW GEN Z ##fyp ##genz ##genztattoo ##tattoo ##attention ##psa ##onlyjayus

♬ Lobby Music (Original Soundtrack) - Kahoot!

Tiktokerka s profilovým menom smoothavacado sa za svoju chybu stihla verejne ospravedlniť. „Bolo to o láske a jednote,“ uviedla so slzami v očiach. Odvtedy sa na TikToku hromadia videá, v ktorých väčší tvorcovia apelujú na tínedžerov, aby si nenechali svoje telo zmrzačiť nacistickým symbolom, ktorý im tam ostane do konca života.

Tínedžeri na TikToku zdieľajú svoje tetovania generácie Z. V skutočnosti ide o nacistický symbol
Zdroj: Totenkopfring.com
Domov
Zdieľať
Diskusia