Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2020, 9:02
Čas čítania 4:36
Jakub Paulík

Dvojica ruských „potomkov medveďa“: Otec sa prepil k smrti, jeho syn patril medzi najbohatších vystupujúcich

Dvojica ruských „potomkov medveďa“: Otec sa prepil k smrti, jeho syn patril medzi najbohatších vystupujúcich
Zdroj: Wikimedia/Claude-Antoine Lumière
ZAUJÍMAVOSTI FREAK SHOW
Uložiť Uložené

Syndróm vlkolaka: Liek na ochorenie spôsobujúce extrémne ochlpenie do dnešného dňa neexistuje.

Genetická odchýlka alebo plod ženy a medveďa? Možnosť číslo jedna je správna. Falošnú verziu sa však extrémne zarastený Rus Adrian Jeftichew snažil v 19. storočí podsúvať divákom. Chcel ich totiž uchvátiť. Publikum v Rusku a v mnohých častiach Európy ho zbožňovalo, no väčšiu slávu ako neustále alkoholom opojený Adrian si získal jeho syn Fedor.

Už v 14 rokoch doplával k brehom USA a ľudia jednoducho jasali. Fanúšikovia milovali jeho vrúcny prístup a interakciu s publikom, s ktorým často komunikoval v ich jazyku. Vyzeral ako zviera, občas si dokonca zavrčal či zaštekal, ale pýšil sa vysokou inteligenciou.

Odporúčané
Sex preferovala cez pravý pohlavný orgán, otehotnela ale cez ľavý. Štvornohá Myrtle premenila svoj hendikep na peniaze Sex preferovala cez pravý pohlavný orgán, otehotnela ale cez ľavý. Štvornohá Myrtle premenila svoj hendikep na peniaze 26. júna 2020, 13:38
V tomto článku si prečítaš:
  • Akým ochorení Fedor s Adrianom trpeli
  • V čom sa Fedor líšil od svojho otca
  • Ako novinári reagovali na „divocha z lesov“
  • Koľko si dokázal vystúpeniami zarobiť

Adrian so synom Fedorom
Adrian so synom Fedorom Zdroj: Wikimedia/Claude-Antoine Lumière

Otec medveď? Vynikajúce promo!

Fedor Jeftichew sa od malička podobal na svojho otca Adriana. Ich tváre pokrývalo husté ochlpenie, kvôli ktorému ľuďom pripomínali vlkolakov. Túto genetickú vadu Adrian zdedil po svojom otcovi medveďovi, s ktorým jeho matka, prosté dievča z ruskej dediny, udržovalo milenecký pomer.

Teda tak aspoň znela povera, ktorú o sebe Adrian rozširoval kvôli väčšej popularite. Jan Bondeson vo svojej knihe The Two-headed Boy, and Other Medical Marvels (pozri stranu 19) uvádza, že Adrian vymyslenú historku považoval za skvelú reklamu – a mal pravdu. Ľudia jej síce nemuseli vôbec veriť, ale určite ihneď zaujala ich pozornosť.

V skutočnosti však Adrian i jeho syn Fedor trpeli hypertrichózou, kvôli ktorej im na neobvyklých miestach, vrátane tváre, narástlo mimoriadne husté ochlpenie. Konkrétnejšie išlo o raritný druh hypertrichózy s názvom Ambrasov syndróm, ktorému sa príznačne hovorí aj Syndróm vlkolaka.

Napriek pokroku vo vede je vlkolačí syndróm do dnešného dňa neliečiteľný. Ľudia trpiaci touto genetickou poruchou sa s ňou preto musia naučiť žiť, alebo sú odkázaní napríklad na pravidelné depilácie či iné spôsoby odstraňovania nadmerného ochlpenia. Health Line informuje, že permanentné odstránenie chlpov je možné dosiahnuť elektrolýzou a laserovou chirurgiou.

Odporúčané
Od detstva fajčil aj pil, ženy priťahoval jeho „erotický magnetizmus“. Slávny trpaslík začal v cirkuse vystupovať ako 4-ročný Od detstva fajčil aj pil, ženy priťahoval jeho „erotický magnetizmus“. Slávny trpaslík začal v cirkuse vystupovať ako 4-ročný 17. augusta 2020, 10:58

Fedor to dotiahol ďalej než jeho otec alkoholik

Fedor Jeftichew sa narodil v roku 1868 v Petrohrade a s otcom Adrianom sa pokúšali svoj odlišný vzhľad využiť prostredníctvom vystúpení, za ktoré si ľudia radi zaplatili. Adrian sa preslávil prezývkou Divoký muž z Kostromského lesa (Wild Man from Kostroma Forest) a Fedorovi v neskoršom období hovorili Jo-Jo, človek s tvárou psa (Jo-Jo the Dog-Faced Human). 

I keď Fedor a Adrian vyzerali rovnako, vo viacerých ohľadoch sa značne líšili. Portál STSTW Media uvádza, že zatiaľ čo Adrian pôsobil na ľudí hrubo, Fedora si pre jeho vrúcnosť ľahko obľúbili. Z Adriana sa stal navyše počas života ťažký alkoholik. Pri svojom turné po Európe vraj povedal, že sa na jeho konci vráti do rodnej dediny v Rusku a všetky peniaze prepije.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89030 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom sa zmenil Fedorov život po smrti jeho otca
  • Ako Fedor bojoval proti označeniu „freak“
  • Ako sa zachoval Fedor, keď novinári ohmatávali jeho ochlpenie
  • Akú historku o Fedorovi rozšíril jeho šéf
Domov
Zdieľať
Diskusia