Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2020, 12:04
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Ak sa človek nakazí chrípkou a koronavírusom naraz, bude v ohrození života, upozorňuje štúdia na nadchádzajúcu chrípkovú sezónu

NEWS
Uložiť Uložené

Testovaná vzorka je zatiaľ síce relatívne malá, štúdia však môže slúžiť ako základ pre rozšírené skúmanie vzťahu medzi chrípkou a koronavírusom.

Podľa výsledkov z aktuálnej britskej štúdie môže byť pre človeka obzvlášť nebezpečné, keď sa nakazí koronavírusom a zároveň aj bežnou chrípkou. Hrozba sa zvyšuje s blížiacou sa chrípkovou sezónou, ktorá začne na jeseň a bude pokračovať počas zimy. 

V dôsledku kombinácie ochorení zomrelo až 43 percent ľudí, samotnému koronavírusu podľahlo necelých 27 percent pacientov.  Denník The Guardian upozorňuje, že vedci v tomto prípade pracovali len s veľmi malou vzorkou 58 pacientov, pričom britské úrady skúmali len údaje zo začiatku pandémie v Spojenom kráľovstve. 

„Podľa mňa je relatívny rozdiel vo veľkosti týchto podielov dôležitejší než absolútny podiel,“ uviedol zástupca hlavného britského hygienika Jonathan Van-Tam. Ten zároveň poukázal na to, že sa tieto výsledky zhodujú aj s ďalšími vedeckými štúdiami, ktoré sa zaoberali kombináciou koronavírusu a chrípky. 

Odporúčané
V Česku zomrelo s potvrdeným Covid-19 za týždeň viac pacientov ako na Slovensku od začiatku pandémie V Česku zomrelo s potvrdeným Covid-19 za týždeň viac pacientov ako na Slovensku od začiatku pandémie 22. septembra 2020, 7:54
Domov
Zdieľať
Diskusia