Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2020, 7:54
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

V Česku zomrelo s potvrdeným Covid-19 za týždeň viac pacientov ako na Slovensku od začiatku pandémie

NEWS ČESKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Len za uplynulých 24 hodín evidujú v Česku 10 ďalších obetí, ktorí umreli s potvrdeným ochorením Covid-19.

Slovensko má od včerajšieho dňa už 40 obetí, ktoré umreli s potvrdeným koronavírusom. Zatiaľ posledným je 69-ročný muž, ktorý bol hospitalizovaný vo fakultnej nemocnici v Prešove. Príčinu úmrtia už u neho potvrdila aj pitva. 

Česko hlási za uplynulých 24 hodín ďalších 10 obetí s potvrdeným ochorením Covid-19. Od 15. septembra podľa stránky českého ministerstva zdravotníctva prišlo o život už 43 ľudí. 

Priaznivá nie je ani štatistika, ktorá sa týka počtu hospitalizovaných. V českých nemocničných zariadeniach leží aktuálne 494 pacientov, 101 z nich má ťažký priebeh ochorenia alebo je na jednotke intenzívnej starostlivosti. 15. septembra mali v Česku hospitalizovaných 388 ľudí a o 20 menej bolo na JIS. 

„V nemocniciach je hospitalizovaných 121 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 92 z nich. Na JIS je 9 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 9 pacientov,“ uviedlo včera ráno slovenské ministerstvo zdravotníctva. 

V Česku za pondelok pribudlo  1 476 nových prípadov koronavírusu. Najhoršia situácia je stále v Prahe, kde je vyše 218 nakazených na 100-tisíc obyvateľov. Krajina začala sprísňovať opatrenia až v septembri, počas leta nemuseli Česi nosiť rúška v obchodoch ani v MHD. Na začiatku týždňa podal demisiu minister zdravotníctva Adam Vojtěch s argumentom, že toho na neho bolo priveľa. Nahradil ho Roman Prymula.

Odporúčané
Matovičova vláda vedie krajinu už pol roka. Tieto kauzy musela vysvetľovať Matovičova vláda vedie krajinu už pol roka. Tieto kauzy musela vysvetľovať 21. septembra 2020, 16:48
Domov
Zdieľať
Diskusia