Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 17:41
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Elon Musk prišiel za 6 hodín o viac ako 16 miliárd zo svojho majetku. Hodnota akcií firmy Tesla sa závratne prepadla

NEWS ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Technologický magnát zaznamenal najväčší prepad v histórii indexu Bloomberg Billionaires.

Podnikateľ Elon Musk zažil svoj najhorší deň na finančnom akciovom trhu od začiatku podnikania. Hodnota jeho majetku sa za pár hodín prepadla o viac ako 16 miliárd dolárov po tom, čo začala výrazne klesať hodnota akcií spoločnosti Tesla, informuje Bloomberg.  Elon Musk vlastní 20,8 % akcií spoločnosti Tesla. Je zároveň hlavným akcionárom súkromnej spoločnosti SpaceX.

Obrovský prepad zaznamenal aj majiteľ spoločnosti Amazon. Hodnota majetku Jeffa Bezosa klesla o necelých 8 miliárd. Na druhej strane, obzvlášť sa darilo čínskemu podnikateľovi menom Zhong Shanshan, ktorý podniká v oblasti balených vôd. Prilepšil si o približne 30 miliárd dolárov a stal sa tretím najbohatším mužom v Číne. 

Muskova strata a zisk Zhonga sú rekordnými otrasmi, resp. pohybmi smerom nahor a nadol v histórii indexu Bloomberg Billionaires. Samozrejme, ak nerátame revíziu hodnoty podnikateľov po rozvodoch alebo prerozdeľovanie majetku pri dedičských konaniach.

Odporúčané
V Tesle už nie je mužom číslo 1 a je podkladom pre postavu Iron Mana. 13 vecí, ktoré si o Elonovi Muskovi (možno) nevedel V Tesle už nie je mužom číslo 1 a je podkladom pre postavu Iron Mana. 13 vecí, ktoré si o Elonovi Muskovi (možno) nevedel 7. júla 2020, 13:22
Domov
Zdieľať
Diskusia