Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2020, 12:09
Čas čítania 1:08
Jakub Paulík

Zuzana Čaputová: Verdikt súdu ma šokoval. Politici sa vyjadrujú ku kauze Kuciak

NEWS VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Čo na rozhodnutie súdu vravia známe osobnosti slovenskej politickej scény?

Dnes sme priamo na súde sledovali rozhodnutie súdu, ktorý v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej označil Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú za nevinných. Tento verdikt nemilo prekvapil nielen mnohých občanov, ale aj známych politikov.

Prezidentka Zuzana Čaputová napísala, že ju rozhodnutie súdu šokovalo, ale rešpektuje ho. Verí však, že sa „hľadanie spravodlivosti nekončí a bude pokračovať na Najvyššom súde“. Nespokojnosť neskrýval ani premiér Igor Matovič, pričom Kočnera a Zsuzsovú označil za „evidentných strojcov vraždy“ mladého novinára a jeho snúbenice.

Odporúčané
Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený 3. septembra 2020, 11:46

Dlhšie sa k veci rozpísala šéfka politickej strany Za Ľudí Veronika Remišová. Vyhlásila, že rozsudok nie je definitívny a dnešným dňom „boj o spravodlivosť na Slovensku pokračuje“. Rozhodnutie súdu však podobne ako prezidentka rešpektuje. Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka je dnešok dôkazom toho, že slovenská prokuratúra potrebuje veľkú reformu. Rodičom zavraždených odkázal, že na nich myslí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia