Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2020, 12:20
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Hviezda domácej konšpirátorskej scény je obžalovaná za 9-miliónový podvod, hrozí jej 11 rokov vo väzení

NEWS
Uložiť Uložené

Biologička Soňa Peková tvrdí, že koronavírus bol vytvorený v laboratóriu, s radosťou ju citujú aj slovenské dezinfo weby. Najnovšie zistenia ukazujú, že podľa vyšetrovateľov je podvodníčka.

Platforma infosecurity.sk, ktorá sa zameriava na poukazovanie na dezinformácie, informuje o obžalobe českej biologičky. Soňa Peková sa mala podľa vyšetrovateľa dopustiť podvodov, ktoré sa týkajú inkasovania neoprávnených úhrad od zdravotných poisťovní za krvné testy pre nemocnice. Celkovo tak podľa polície malo ísť o machinácie až vo výške 9,1 milióna eur, píše portál iDNES

Česká „odborníčka“ sa mediálne preslávila po tom, čo začala šíriť konšpiračné, nepotvrdené a vedcami vyvrátené téorie o pôvode koronavírusu. Jej hoaxy zverejňovala celá slovenská dezinformačná scéna vrátane časopisu Zem a Vek, kde povedala, že koronavírus mal byť vytvorený v laboratóriu a v pozadí sú farmaceutické loby a ich záujmy.

„Je okolo neho veľa zahmlievania, nakoniec sa ale ukáže, kde je pravda,“ povedala odsúdenému šéfredaktorovi obžalovaná Peková, ako upozorňuje infosecurity. WHO aj odborníci dlhodobo vyjadrenia o možnosti umelého pôvodu vírusu odmietajú.

Odporúčané
Najtoxickejší dezinformátori sú politici z najsilnejších politických strán, hovorí expert na dezinformácie Najtoxickejší dezinformátori sú politici z najsilnejších politických strán, hovorí expert na dezinformácie 16. februára 2020, 11:31

„Nuž, pravda je tam, kde stále. Jednoduchá, krištáľovo čistá a neustále sa opakuje. Konšpirátori sú podvodníci!“ konštatuje Infosecurity.sk na Facebooku. 

Pekovej hrozí v prípade uznania viny až 11 rokov za mrežami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia