Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2020, 13:05
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Dvaja členovia tímu Atletico Madrid majú pozitívny test na koronavírus

ŠPORT LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Španielsky futbalový klub Atletico Madrid eviduje dva prípady nákazy koronavírusom. Vedenie nešpecifikovalo, či sa nakazili hráči alebo členovia realizačného tímu.

Španielsky futbalový klub Atletico Madrid oficiálnou správou oznámil, že testy objavili v radoch tímu dvoch nakazených. Pôvodne mal celý klub aj s pozitívnymi prípadmi odcestovať do Lisabonu na na finálový turnaj Ligy majstrov, keďže Atletico čaká vo štvrtok 13. augusta zápas s Lipskom. 

Dohrávka Ligy majstrov sa hrá bez divákov a za dodržiavania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Finále je naplánované na nedeľu 23. augusta.

Vedenie nešpecifikovalo, či sa nakazili hráči alebo členovia realizačného tímu. „V sobotu sa všetci členovia prvého tímu a výpravy, ktorá má cestovať do Lisabonu, podrobili PCR testom v tréningovom centre v Majadahonde. Dnešné výsledky odhalili dva pozitívne prípady, obaja sú izolovaní vo svojich domovoch. O pozitívnych prípadoch sme okamžite informovali španielske i portugalské zdravotné úrady i predstaviteľov UEFA,“ citovala agentúra DPA z nedeľňajšieho oficiálneho stanoviska Atletica Madrid podľa Guardian.

Odporúčané
Barcelona aj Bayern postupujú do štvrťfinále, Messi sa zaskvel parádnou chuťovkou Barcelona aj Bayern postupujú do štvrťfinále, Messi sa zaskvel parádnou chuťovkou 8. augusta 2020, 23:10

Atletico bude musieť zmeniť pôvodný plán odletieť do Lisabonu už v pondelok. Celá výprava absolvuje opakované testy presne tak, ako to určuje nový bezpečnostný protokol UEFA. Organizácia bude konzultovať s tímom aj zmenu harmonogramu. Zatiaľ nie je zrejmé, aký najhorší scenár by mohol pre španielsky klub zvýšený počet nakazených predstavovať. 

„Klub bude nový harmonogram konzultovať s funkcionármi UEFA a keď bude k dispozícii, budeme o ňom informovať,“ uviedlo Atletico vo svojom vyhlásení.

Domov
Zdieľať
Diskusia