Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 11:48
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Na koronavírus už zomrelo oveľa viac ľudí, ako bežne zomrie ročne na chrípku

NEWS
Uložiť Uložené

WHO eviduje každoročne približne 290-tisíc až 650-tisíc obetí chrípky ročne. Koronavírus prekonal túto métu za približne pol roka.

Aj epidemiológ Vladimír Krčméry ešte v marci prirovnával koronavírus k epidémii sezónnej chrípky, dnes už na základe aktuálnych údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa a WHO vieme, že je ochorenie COVID-19 oveľa nebezpečnejšie.

Český portál Lidovky.cz upozornil, že do dnešného dňa si koronavírus vyžiadal viac ako 712-tisíc obetí, zatiaľ čo štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie ukazujú, že ročne evidujeme na svete 290-tisíc až 650-tisíc obetí spojených s chrípkou. V piatok prekročil počet odhalených nakazených koronavírusom hranicu 19 miliónov, na chrípku ročne ochorie podľa WHO asi miliarda ľudí, aj percento úmrtnosti je tak výrazne neporovnateľné. 

Odporúčané
4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík 4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík 6. augusta 2020, 16:23

Situácia je naďalej alarmujúca, aj keď k nej krajiny pristupujú iným spôsobom a zároveň pracujú s informáciami, ktoré pred pár mesiacmi ešte nemali. V čase najprísnejších opatrení počas apríla a mája stúpali prípady vo svete, v najpostihnutejších Spojených štátoch, ale aj na Slovensku oveľa pomalším tempom. 

Spojené štáty zaznamenali najväčší denný nárast obetí koronavírusovej pandémie za uplynulé tri mesiace. Pribudlo 2060 obetí za 24 hodín, naposledy takýto výsledok zaznamenali na začiatku mája. 

Domov
Zdieľať
Diskusia