Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 16:23
Čas čítania 6:13
Jakub Paulík

4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík

4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík
Zdroj: TASR/AP/Bob Edme
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Čo vravia na momentálnu situáciu s koronavírusom slovenskí odborníci?

Na Slovensku počas utorka 5. augusta zaznamenali 63 prípadov nákazy koronavírusom. Takýto počet v našej krajine nepribudol už od konca apríla. V poslednom období pritom na Slovensku vznikajú lokálne ohniská nákazy, kvôli ktorým sa uzatvárajú firmy a v domácej karanténe končia stovky ľudí. Zisťovali sme, ako na súčasnú situáciu nazerajú odborníci, a aký postoj zaujal štát voči ohniskám vo firmách.

Odporúčané
Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu 22. júla 2020, 11:47
V tomto článku si prečítaš:
  • Kde sú najnovšie ohniská nákazy
  • Či v súčasnosti hrozia celoplošné opatrenia
  • Koľko prípadov pribudlo za minulý mesiac v priemere na jeden deň
  • Na čo Slovákov upozorňuje vedec Robert Mistrík
  • V čom sa podľa bývalého člena permanentného krízového štábu Petra Visolajského pri koronakríze darí viac Čechom a v čom Slovákom

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia Zdroj: TASR/AP/Bob Edme

Lokálne ohniská nákazy v Trenčianskom kraji

Bánovce nad Bebravou

Medzi zamestnancami firmy Kovyt z Bánoviec nad Bebravou sa šíril koronavírus, ktorým sa nakazilo 12 ľudí. Spoločnosť má pritom podľa zistení TV Markíza 110 kmeňových pracovníkov a desiatky živnostníkov. Zamestnanci sú v povinnej domácej karanténe. Firma je zatvorená od piatka 31. júla.

Trenčín

Koronavírus zaznamenali aj v ďalšom výrobnom závode na Považí. Konkrétne ide o trenčiansku firmu Leoni, v ktorej sa koronavírusom nakazilo 21 osôba. Ďalších zhruba 200 ľudí preto muselo podstúpiť domácu karanténu.

Stará Turá

Koronavírus sa nevyhol ani firme Chirana Medical zo Starej Turej, ktorá pre Slovensko vyrobila 300 umelých pľúcnych ventilátorov. Do karantény išli nielen zamestnanci firmy, ale tiež ľudia zo svadby, ktorej sa jedna z pracovníčok zúčastnila. Dokopy skončilo v karanténe 90 ľudí, informovala TV JOJ.

Potvorice

Ochorenie Covid-19 úradovalo tiež vo výrobnom závode v Potvoriciach, kde zaznamenali 5 pozitívnych prípadov. Domácu karanténu muselo podstúpiť 190 ľudí.

Ako sa situácia v menovaných spoločnostiach pre šírenie koronavírusu rieši, sme sa spýtali Úradu verejného zdravotníctva SR.  „Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne prijal v spolupráci s dotknutými spoločnosťami potrebné protiepidemické opatrenia. Nariadil karanténne opatrenia a ďalšie opatrenia ako napríklad dezinfekcia vnútorných a vonkajších priestorov. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 87344 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako štát rieši lokálne ohniská nákazy
  • Čo všetko epidemiológovia skúmajú pri sledovaní Covid-19
  • Ako je Slovensko pripravené na druhú vlnu
  • Či by slovenské nemocnice zvládli nápor ako v Británii či Taliansku
Domov
Zdieľať
Diskusia