Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2020, 16:54
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Danko a spol. prišli s novým nápadom. Chcú spraviť referendum za vyhlásenie predčasných volieb

POLITIKA ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Slovenská národná strana chce referendum.

Slovenská národná strana bude zbierať podpisy na vyhlásenie referenda za predčasné voľby. Vyplýva to z dohody na predsedníctve strany. Petíciu bude pripravovať aktuálny predseda strany Andrej Danko, ktorý však väčšinu času v posledných týždňoch venoval skôr cestovaniu po Slovensku. 


SNS volanie po predčasných voľbách odôvodňuje údajnou nekompetentnosťou a morálnym zlyhaním vlády.

„SNS vníma nekompetentnosť a morálne zlyhanie súčasných zvolených zástupcov občanov pri riešení zásadných ekonomických a spoločenských problémov, ktoré vyplynuli po voľbách vo februári 2020. Hlavnými dôvodmi tejto iniciatívy sú znižovanie kvality života občanov SR, enormné zvyšovanie zadlženosti štátu, neodborné riadenie štátu, odoberanie sociálnych výhod občanom, neochota rokovať so zástupcami miest a obcí, zamestnancov a zamestnávateľov ako aj neúspešné odvolávanie predsedu vlády SR opozičnými stranami Smer-SD a Hlas-SD, ktoré medzi zvolenými poslancami NR SR nenašlo dostatočnú podporu,“ píše Danko na Facebooku.

Odporúčané
V SNS sa vraj chystá súboj o post predsedu medzi Andrejom Dankom a Slotom mladším V SNS sa vraj chystá súboj o post predsedu medzi Andrejom Dankom a Slotom mladším 28. júla 2020, 12:07

Súboj Danko vs. Slota mladší

V SNS sa zároveň chystá súboj o post predsedu nového predsedu strany. Ten by sa mal odohrať medzi Andrejom Dankom a Pavlom Slotom (synom expredsedu Jána Slotu), ktorý odišiel zo strany práve vtedy, keď vylúčili jeho otca. Aj keď Andrej Danko opätovnú kandidatúru pôvodne nepripúšťal, dnes sa predpokladá, že sa o post predsedu uchádzať bude. 

Pavol Slota pre Hospodárske noviny povedal, že má ambíciu viesť stranu do ďalšieho volebného súboja. „Ide mi o záchranu strany. Budem bojovať až do konca,“ povedal Slota mladší.

Aj keď členské v strane neplatí, Pavla Slotu nominovala Okresná rada SNS v Žiline. Oficiálne teda prihlášku podal, aby však o ňom mohli delegáti hlasovať, posunúť ho do boja musí predsedníctvo. Tretím uchádzačom o rovnaké miesto by mohol byť Radovan Baláž, ktorý má dôveru podpredsedu strany Antona Hrnka.

Domov
Zdieľať
Diskusia